Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Όσοι παρέστησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ένα βράδυ κατά την επίδοση τιμητικού τόμου προς γνωστό διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα ψυχίατρο, όταν αποχωρούσαν και διήλθαν από την μεταξύ Πανεπιστημίου και Ακαδημίας οδό, έγιναν μάρτυρες φρικώδους θεάματος. Ζεύγη ναρκομανών υπό τα βλέμματα των διερχομένων ανά 3 ως 4 μέτρα στα εκατέρωθεν πεζοδρόμια ήσαν σε ημιθανή κατάσταση λαμβάνοντες βαριά ναρκωτικά (προφανώς ηρωίνη) παρουσία των διερχομένων. Καθηγητές του Πανεπιστημίου παριστάμενοι και γνωρίζοντες τα πανεπιστημιακά πράγματα είπαν ότι ο Πρύτανης έχει καλέσει κατ’ επανάληψη την Αστυνομία, για να απομακρύνει από τους χώρους του Πανεπιστημίου τους ναρκομανείς και τους αλλοδαπούς παρεμπόρους, αλλά αυτή αδιαφορεί. Η εικόνα των ναρκομανών και των αλλοδαπών μικροπωλητών μπροστά από το Πανεπιστήμιο αποτελεί απόδειξη της ανυπαρξίας του κράτους.
Και διερωτώμαι: Αφού η Αστυνομία αδρανεί, γιατί η αρμόδια εισαγγελική αρχή δεν την επιτάσσει να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους; Και σε περίπτωση άρνησης των αρμοδίων οργάνων της, γιατί δεν ασκεί κατ’ αυτών δίωξη τουλάχιστον για παράβαση καθήκοντος; 

Όταν οι εισαγγελείς και οι δικαστές της Ελλάδας διστάζουν ή αποφεύγουν να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, κατ’ εκείνων που τους παραβιάζουν σε βάρος της χώρας και του κοινωνικού συνόλου, ας μη αναμένουν αντιδράσεις του λαού για την αντισυνταγματική, προσβλητική και βάρβαρη περικοπή των μισθών και συντάξεών τους που θα έπρεπε να είναι ανάλογοι του λειτουργήματός τους. Η ελληνική κοινωνία αξιώνει δείγματα ανεξαρτησίας και σθένους από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης για να ανακτήσει την βεβαιότητα ότι αποτελούν πράγματι οχυρό της Δημοκρατίας.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: