Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η - ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Λαϊκισμός της «αλλαγής» και η εξεγερτική συνθηματολογία υπέρ του «τρίτου δρόμου» προς τον ψευτοσοσιαλισμό του Πα.Σο.Κ. οδήγησαν, τελικά, την Ελλάδα στην γενική κατάρρευση και την εξαθλίωση στην λεωφόρο της καταστροφής. Σήμερα, τρεις  στους πέντε Έλληνες ζουν κάτω από το  όριο της φτώχειας, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία. Η «αλλαγή» κυριάρχησε. Το Πα.Σο.Κ  κυβέρνησε 21 χρόνια ως πράσινο και 9 χρόνια ως μπλε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Από τότε κορυφώθηκαν: Οι πλασματικές υπερωρίες, που καταβάλλονται χωρίς εργασία (!). Οι εκατοντάδες άχρηστοι σύμβουλοι Υπουργών, βουλευτών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, Διοικητών ΔΕΚΟ και λοιπά. Οι υπεράριθμοι, που αμείβονται για εργασία που δεν χρειάζεται (!). Οι κάθε λογής επιδοματούχοι, που διευρύνουν τα ελλείμματα (!). Η διαφθορά και η διαπλοκή στην Ελλάδα στο αποκορύφωμά της! Το κράτος ανακαταδικάσθηκε γιατί απατηλά εμφάνισε ως γεωργικές αποζημιώσεις, επιδοτήσεις απαγορευμένες και ψηφοθηρικές. Κληθήκαμε να επιστρέψουμε (επί πλέον) 425 εκ. €. Συνοπτικά: Αναδείξαμε ένα νεοελληνικό κράτος απατεώνα, με πολίτες, καθ’ ομοίωσή του και φυγόπονους (!!!).
 Η αναισχυντία έκδηλη, η κατάρρευση ραγδαία: Αλλοδαπός επενδυτής σημαίνει φυσιογνωμία μυθική. Ουδείς επενδύει σε άτιμο κράτος. Φεύγουν τρέχοντας (και) οι ημεδαποί, και οι καταναλωτές. Εκατοντάδες επιχειρήσεις μετεγκαθίστανται σε Μάλτα, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία κ.ο.κ. Στην Ελλάδα μένουν «κουφάρια». Οι παραμεθόριοι ψωνίζουν εκείθεν των συνόρων. Γέμισαν οι δρόμοι ζητιάνους. Ατέλειωτες οι ουρές στα συσσίτια της Εκκλησίας κλπ. Εκεί μας κατάντησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, που κυβέρνησαν την Ελλάδα μας από το 1981 και μετά, δηλαδή το Πα.Σο.Κ. και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Γι’ αυτό εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου πρέπει με την ψήφο μας να αποδοκιμάσουμε και να δηλώσουμε με την αντίθεσή μας ψηφίζοντας τον Συ.Ριζ.Α., ένα κόμμα που ελπίζω δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες και προσδοκίες του Ελληνικού λαού, για ένα καλύτερο μέλλον. Και σε τοπικό επίπεδο σταυρό προτίμησης κατά βούληση. Και οι τέσσερις είναι αξιόλογοι.
                                                                        
                                                                            ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Για μένα, που υπηρετώ επί δεκαετίες ευσυνείδητα και αντικειμενικά την πολιτική, κοινωνική και πνευματική δημοσιογραφία, που είμαι σταθερός και ακλόνητος στις Αρχές μου και που το πνευματικό μου εν γένει έργο ποτέ δεν καθορίζεται από πολιτικές και κοινωνικές σκοπιμότητες, ποτέ δεν ισχύει το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», για να δικαιολογηθούν πολιτικές πράξεις και συμπεριφορές πολιτικά και κοινωνικά κατακριτέες, όπως για παράδειγμα το πάντρεμα διαφορετικών πολιτικών προσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους που ζημίωσαν τη χώρα.  
Έτσι, θεωρώ τη σύζευξη Συ.Ριζ.Α. – Θεοδώρας Τζάκρη πολιτικό σφάλμα, γιατί η κ. Τζάκρη ως υφυπουργός της Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ. έχει και ατομική και συλλογική ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. Όπως επίσης δεν συμφωνώ και για την ένταξη στον Συ.Ριζ.Α. του Φωτόπουλου, πρώην Προέδρου Καίσαρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που βύθιζε τη χώρα στο σκότος, αδιαφορώντας για τις ολέθριες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που είχε το Μπλάκ Άουτ για την Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
ΚΥΡΙΟΥΣ
1)                 ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.

2)                 ΜΑΝΟΛΗΝ ΓΛΕΖΟΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: