Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ

Η Ελληνική κοινωνία αποδείχτηκε ότι είναι μια κοινωνία ευνουχισμένη, αναποτελεσματική και μια κοινωνία εγκληματικής ανοχής. Αφού λοιπόν τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, το αποτέλεσμά της σήμερα είναι ότι αναγκαζόμαστε να υποκύψουμε σε επώδυνα μέτρα, γιατί ποτέ δεν θελήσαμε να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας. Καταντήσαμε μια κοινωνία ευνουχισμένη και εγκληματικής ανοχής, αφού αντί να επιλύουμε τα προβλήματα, συστηματικά, τα κουκουλώνουμε και κρυβόμαστε πίσω από αυτά.
 Ανεχτήκαμε επί τέσσερις δεκαετίες όλους τους τυχοδιώκτες της πολιτικής, τους γραφειοκράτες, τους ανίκανους, τους μιζαδόρους, τους κλέφτες και τους απατεώνες, που έγιναν πρότυπα συμπεριφοράς. Ο τίμιος και ειλικρινής θεωρείται απλά… βλάξ. Τροφοδοτήσαμε  τη διαφθορά, το βόλεμα με μέσο, το φακελάκι, την αναξιοκρατία, την ασυδοσία, την ανομία, τον αλλοπρόσαλλο κομματοκρατούμενο και κομματοκυρίαρχο συνδικαλισμό. Ικανοποιούμαστε με το τίποτα και επαναπαυόμαστε στο μίζερο, στο ανεπαρκές. Εθιστήκαμε στο να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον και ταυτόχρονα, χλευάζουμε άριστες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
Θεωρούμε φυσιολογικό, νοσοκομεία να υπολειτουργούν, με αχρησιμοποίητο, πανάκριβο και ασύστολα υπερτιμολογημένο εξοπλισμό! Ανεχθήκαμε ανεξέλεγκτη συνταγογραφία  και απ’ ευθείας αναθέσεις με παμπόνηρο τρόπο. Κανείς ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για την απόλυτη αδιαφάνεια και ασυδοσία στον χώρο της υγείας, αλλά και της παιδείας. Φτιάξαμε ΤΕΙ και ανεχόμαστε φοιτητές να εισάγονται με μηδενικές κυριολεκτικά επιδόσεις, διότι έτσι… αναπτύσσεται η περιφέρεια! Είδαμε καθηγητές μέσης εκπαίδευσης να απασχολούνται για μια ώρα την εβδομάδα και να πληρώνονται για 40! Και τι δεν είδαμε και τι δεν ενθαρρύναμε και τι δεν υποθάλψαμε.
Βλέπουμε με συμπάθεια όσους κλείνουν δρόμους, τα λιμάνια, τις επιχειρήσεις και γενικώς τα σπίτια, κυρίως των φτωχών. Έχουμε κατανόηση για την αστυνομία που τους προστατεύει και προκαλεί με σαδισμό «έμφραγμα» στην κυκλοφορία. Ανεχόμαστε τον εργολάβο του δημοσίου που «τα πήρε χοντρά», αλλά άφησε ημιτελές το έργο, τον δήμαρχο που κάνει άχρηστα, κακότεχνα, πανάκριβα έργα βιτρίνας, με προφανέστατο στόχο το ίδιον όφελος.
Δεν διαμαρτυρόμαστε για τον αγρότη, άσχετα με το δίκαιο των αιτημάτων του, που κλείνει κατά βούληση την εθνική οδό και θεωρούμε φυσιολογικό το 40% της ντομάτας που καταναλώνουμε να παράγεται στην Ολλανδία και τα σκόρδα στην Αργεντινή! Δεν επαναστατούμε όταν το ΠΑΜΕ αποκλείει ξενοδοχεία και λιμάνια και διώχνει κρουαζιερόπλοια και τουρίστες. Δεν σκεφτόμαστε καν ότι όπως ΠΑΜΕ σε λίγο θα… πεινάμε!
Ανεχόμαστε τον αργόσχολο δημόσιο ή δημοτικό υπάλληλο, που δεν προσφέρει τίποτα, παρά τον μισθό που εισπράττει, και ανταμείβουμε «επιχειρηματίες» που μας προσφέρουν σε πανάκριβες τιμές άθλια ποιότητα με κακή συμπεριφορά.
Ανεχόμαστε τον κάθε ασυνείδητο που ρυπαίνει δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, που προκαλεί ηχορύπανση, ανεχόμαστε τον συνάδελφο να μην δουλεύει και να μας «δουλεύει», δεν αντιδρούμε όταν τα ΜΜΕ δίνουν βήμα σε άχρηστους για να «παραθυριάζουν» και να μας «παραμυθιάζουν». Ανεχόμαστε τον κάθε κατεργάρη και την πονηριά του.
Ανεχθήκαμε όλα τα υπουργεία, με ναυαρχίδα το Υπουργείο διαχρονικού εκμαυλισμού και διαφθοράς (Αγροτικής Ανάπτυξης) να σκορπάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σαν στραγάλια! Τα 20 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας αυτού του Υπουργείου που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος σε μία μόνο τριετία, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Με τέτοια μυαλά, πολιτικές και πρακτικές, οδηγηθήκαμε στο σημερινό χάος. Ο Έλληνας, όμως, έχει και κάποια μοναδικά χαρίσματα. Έχει μπέσα, φιλότιμο, είναι λεβέντης, μπορεί να είναι εργατικός, είναι τολμηρός, διορατικός, αγαπάει την οικογένειά του και πονάει τον τόπο του (ιδίως αν κατάγεται από την περιφέρεια), έχει φιλοδοξίες. Ωστόσο βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και έχει χάσει σημαντικές αρχές και αξίες. Δεν υπάρχει κανείς να τον εμπνεύσει, να τον καθοδηγήσει και να του δώσει αισιοδοξία. Γι’ αυτό βουλιάξαμε.
Αναρωτήθηκαν ποτέ οι πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας ότι οι δικές τους πρακτικές, ο λαϊκισμός, η ψηφοθηρία, το ρουσφέτι και η ρεμούλα διέβρωσαν συνολικά την κοινωνία και μας οδήγησαν στον γκρεμό; Η Ελλάδα μας διψά για υπεύθυνους και οραματιστές ηγέτες που θα οδηγήσουν τον λαό προς τη σωστή κατεύθυνση και θα μας βγάλουν μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Έφθασε λοιπόν η στιγμή να αναδειχθούν οι σπουδαίοι!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
   Πιο ευνουχισμένη, πιο χλωροφορμική, πιο εθισμένη στον Μιθριδατισμό κοινωνία από την Καστοριανή, δεν νομίζω ότι υπάρχει σε άλλον νομό της Ελλάδας. Είμαστε μία κοινωνία αδιάφορη, μία κοινωνία εγκληματικής ανοχής σε κρατικά όργανα και αιρετούς άρχοντες που δεν δείχνουν στοιχειώδες ενδιαφέρον και φροντίδα για τον φορολογούμενο πολίτη, ανίκανους, ακατάλληλους και άχρηστους. Μία κοινωνία που ανέχεται τη διαπλοκή και τα διεφθαρμένα άτομα, μία κοινωνία που αποδέχεται ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης πρόσωπα χωρίς την ανάλογη παιδεία, που συμπεριφέρονται ανάγωγα, επιθετικά και προκλητικά, είρωνες, που την παραπληροφόρηση την έχουν αναγάγει σε κανόνα και καθημερινό εισόδημα. Μία κοινωνία που αποδέχεται ως διαμορφωτή της κοινής γνώμης άτομο που δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει το άρθρο 15, § 2 του Συντάγματος περί «Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης» και τέλος μία Καστοριανή κοινωνία, που στο κυκλοφοριακό κομφούζιο, αντί της διαμαρτυρίας, ή άλλου είδους έντονες εκδηλώσεις, όπως γιουχαΐσματα, ρίξιμο αυγών, ή πάρσιμο με τις λεμονόκουπες, έχει αποδεχθεί μοιρολατρικά τον μαζοχισμό, δηλαδή να ευχαριστιέται υποφέροντας! Μια κοινωνία που έχασε την Αρχιτεκτονική Σχολή, την Ταξιαρχία, Τμήματα των ΤΕΙ, με την μεγαλύτερη ανεργία, την φτώχεια και την κρίση στη βαριά της Βιομηχανία την ΓΟΥΝΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: