Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Σε προηγούμενο άρθρο μου (20/1/2013), το οποίο ανάρτησα στο BLOG μου (panoskrikis.blogspot.gr), αναφέρθηκα εν συντομία και περιεκτικά σε μια μορφή λειτουργίας Κλινικών του Νοσοκομείου μας. Εκ νέου φέρνω το θέμα του Νοσοκομείου στο προσκήνιο, για να πληροφορηθούν οι ανενημέρωτοι Καστοριανοί και το Πανελλήνιο, πώς λειτουργεί ένα Νοσοκομείο σε ακριτικό και μη προνομιούχο Νομό.
Σε μια αναφορά μου για το Ε.Σ.Υ. (2010), που δημοσιεύτηκε και στον τοπικό Τύπο, έγραψα μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ακόμα και το Ε.Σ.Υ. που ήταν σωστό ως σύλληψη – μίμηση ξένων προτύπων – για την παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους πολίτες μια μερίδα φαύλων και πολιτικών της διαπλοκής, το υποβάθμισε, το ευτέλισε, το οδήγησε στη χρεοκοπία[1],ώστε οι μόνοι ωφελημένοι να είναι οι γιατροί του που κατά δημοσιεύματα στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, νέμονται τη Δημόσια περιουσία, τα Νοσοκομεία και λαμβάνουν από τους πτωχούς τα πλούσια φακελάκια[2]».
Σήμερα, επωφελούμαι της ευκαιρίας και δίνω έμφαση στον τρόπο που ανταποκρίνονται τρεις Κλινικές του Νοσοκομείου και στον σκοπό που επιτελούν[3]. Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα το Νοσοκομείο Καστοριάς και τις ελλείψεις, ιδία σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι τρεις προαναφερόμενες Κλινικές, λειτουργούν άψογα και υποδειγματικά, εξ αιτίας των εμπνευσμένων υποδείξεων, οδηγιών και κατευθύνσεων των Διευθυντών των Κλινικών των κ.κ. Αλεξάνδρας Μιρκοπούλου, Κώστα Χάσιου και Βασιλείου Σαμαρά. Αυτοί είναι που εμφυσούν, καθοδηγούν, συντονίζουν, επιβλέπουν και ελέγχουν τις ενέργειες και τη συμπεριφορά των άλλων. Εξ ίσου σημαντική όμως είναι και η ιδιαίτερη συμβολή στην πραγμάτωση των άνω υπηρεσιών και των Διευθυντών γιατρών των προαναφερομένων Κλινικών.  
Κατά το στάδιο της ανάρρωσής μου, από ηθικό και δημοσιογραφικό καθήκον επισκέφτηκα τους ασθενείς και των δύο άλλων Κλινικών του 2ου ορόφου – Ορθοπεδική και Χειρουργική – και διαπίστωσα ότι και στις Κλινικές αυτές ο τρόπος λειτουργίας είναι εύρυθμος και άψογος, υπό την υπεύθυνη καθοδήγηση των Διευθυντών κ.κ. Αθανασίου Δημητριάδη και Παναγιώτη Παπαδιαμαντόπουλου.
Με την ευκαιρία αυτή, δεν πρέπει να αφήσω έξω και τον Αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου μας, τον κ. Ανδρέα Γούλιο που λειτουργεί στην Χειρουργική Κλινική και προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες με τον ίδιο ζήλο, προθυμία και αντίστοιχη συμπεριφορά, ένα άτομο με έντονη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς.
ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ   ΚΛΙΝΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ   : Κος  ΧΑΣΙΟΣ Κ.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ: Κος ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ Μ.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ: Κα  ΚΟΖΑΤΣΑΝΗ Δ.
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ : ΓΚΟΥΖΙΩΤΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ: ΒΑΡΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
       »          »       : ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
       »          »       : ΔΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΩ
       »          »       : ΣΥΤΙΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
       »          »       : ΛΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ
       »          »       : ΤΣΙΡΩΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
       »          »       : ΠΟΥΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
       »          »       : ΤΑΜΠΑ ΕΛΕΝΗ
       »          »       : ΓΟΥΓΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ   : ΝΑΟΥΜ ΖΗΣΗΣ

v 

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ   ΚΛΙΝΙΚΗ
                           ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΣΑΜΑΡΑΣ Β.
                                       ΙΑΤΡΟΙ: ΜΟΥΝΤΖΟΥ Μ.
                                                    : ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ.     
                                                    : ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ Μ.

v  
ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

                               ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΙΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
                             ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ: ΜΕΛΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
                     ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε.Ι : ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΙΚΗ
                                    »               »   : ΕΞΑΡΧΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
                                    »               »   : ΒΑΓΙΑΝΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ
                                    »               »   : ΤΕΡΨΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
                                    »              Δ.Ε : ΠΟΥΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
                                    »               »    : ΣΙΣΚΟΥ ΘΩΜΑΗ
                                    »               »    : ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
                                    »               »    : ΖΥΜΠΙΔΟΥ ΣΟΝΙΑ






[1]   Σ.Σ. Η προσωπική μου άποψη και κρίση, από ίδια γνώση και δημοσιογραφική έρευνα είναι ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καστοριάς, σχεδόν στο σύνολο – πάντα με τις εξαιρέσεις – είναι εργατικοί, ικανοί, έντιμοι, πρόθυμοι, εξυπηρετικοί.
[2] Ασφαλώς οι γιατροί του Νοσοκομείου της Καστοριάς δεν εμπίπτουν και δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό το σύνολο των αιτιάσεων και του κατηγορώ. Αποτελούν μια φωτεινή εξαίρεση!
[3] Όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου (20/1/2013), πρώτα οδηγήθηκα στα Επείγοντα περιστατικά και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου ήλεγχαν την πορεία της υγείας μου και οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής για παθολογικά συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: