Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο ΣΗΨΗ – ΣΚΑΝΔΑΛΑ – ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ



Η Ελλάδα φαίνεται ότι από χρόνια δεν κυβερνάται. Να το πάρουμε απόφαση. Και ενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται. Για να μιλήσουμε όμως ντόμπρα πρέπει να προσθέσουμε ότι η πολιτική ομαλότητα στη χώρα μας, μοιάζει ανέφικτη στην πράξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2009 υπάρχει μια έκθεση που έχει υποβάλλει (29/6/2009) στις «αρμόδιες αρχές» ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τα λέει όλα. Σημειώστε ότι αυτή η έκθεση υποβάλλεται κάθε χρόνο από τον ίδιο φορέα. Όμως κανείς δεν χαμπαριάζει. Ούτε επαναστατεί. Καταγγέλλονται φοβερές περιπτώσεις παράνομων πράξεων σε όλες τις εκφάνσεις της κρατικής δραστηριότητας. Και επίσης αποκαλύπτονται βοερά σκάνδαλα για τα οποία οι επιβληθείσες κυρώσεις, θεωρούνται μάλλον ως «θωπεία» παρά ως κολασμός των ενόχων.
Έχει όμως πολύ ενδιαφέρον η έρευνα που διενήργησε η επιθεώρηση της Δημόσιας Διοίκησης και για άλλα «ευρήματα» που φέρνει στο φως της δημοσιότητας και που συνιστούν κραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και διαφθοράς. Αλλά για όλα αυτά καμιά κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν ασχολήθηκαν ή έστω αν διάβασαν τα κείμενα που τους υποβλήθηκαν.  Οι πληροφορίες μας, λένε ότι όλα αυτά ρίχτηκαν συλλήβδην στο καλάθι των αχρήστων. Διότι κατά την θεωρία Σημίτη αυτή είναι η Ελλάδα. Άρα, λοιπόν, η επίσημη εκδοχή είναι ότι δεν λειτουργεί το Κράτος. Και έτσι οι πολίτες δεινοπαθούν. Αλλά και οι ίδιοι οι δεινοπαθούντες παραμελούν τα καθήκοντά τους. Βασανίζουν τους συνανθρώπους τους, με την αδιαφορία τους περί την εκτέλεση του καθήκοντός τους.
Από μια έρευνα (δημοσιογραφική) του γράφοντα, διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν προσέρχεται στην ώρα που επιβάλλει το υπαλληλικό του ωράριο σε όλο τον κρατικό μηχανισμό. Τα πάντα υπολειτουργούν ή μάλλον δεν λειτουργούν στον δημόσιο τομέα. Επί συνόλου 37 υπουργείων και υφυπουργείων, αλλά και ισάριθμων κρατικών οργανισμών, το 80% των επικεφαλής υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και προέδρων, ήταν απόντες από τις θέσεις τους μέχρι τις 10 το πρωί. Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε και καταγγέλθηκε στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού. Βεβαίως δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.    Αφού άλλα εκατοντάδες βαριά παραπτώματα (απάτες, χρηματισμοί, εκβιασμοί κλπ) για τα οποία «κραυγάζει» η έκθεση της Δημόσιας Διοίκησης και ζητεί να ληφθούν επείγοντα νομοθετικά μέτρα, περνούν απαρατήρητα.
Άρα, η ευθύνη για την αφόρητη σήψη της κρατικής μηχανής βαρύνουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις, γαλάζιες και πράσινες. Και έτσι διασύρεται η χώρα διεθνώς. Δεν είναι άλλωστε συμπτωματικό το γεγονός ότι ένας πίνακας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσει την Ελλάδα τέταρτη στην σειρά των πιο διεφθαρμένων χωρών του κόσμου. Αλλά αυτό δεν λέγεται πλέον διαφθορά. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι κατάντημα!     

Δεν υπάρχουν σχόλια: