Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ



Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνον η χώρα όπου ανθίζει η πορτοκαλιά, αλλά είναι και η χώρα των μεγάλων ιδεολογικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αντιθέσεων, αλλά και των παραδοξοτήτων, αυτών που περιέχουν αντιφάσεις και συγκρούονται με τη λογική.
Έτσι είναι πολύ δύσκολο στον νεοέλληνα να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει τί ακριβώς συμβαίνει σε τούτη την πανέμορφη χώρα, στον τόπο που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ο πολιτισμός και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Πάρα πολλοί στρατευμένοι δημοσιογράφοι μεγάλων Μ.Μ.Ε. και ιδίως ορισμένων καναλιών δίνουν την ψευδή εικόνα και την εντύπωση μιάς Ελλάδας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας που περιμένει να απομυζήσει και την τελευταία ρανίδα αίματος των αναξιοπαθούντων πολιτών της, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για να ζήσουν.
Εμείς δεν υποστηρίζουμε το αντίθετο, απλά θα σημειώσουμε και θα επισημάνουμε μερικές κραυγαλέες αντιφάσεις, για να εξάγετε εσείς τα συμπεράσματά σας.
Να λοιπόν ένα κράτος που έχει αρκετή άνεση ρευστότητος ώστε να δαπανά ένα και μισό εκατομμύριο ευρώ – ημερησίως – για να μην χαλάσει την ζαχαρένια των προνομιούχων υπαλλήλων της «Ολυμπιακής» αλλά και να αποφύγει τον πονοκέφαλο των αρμοδίων. Τα χρήματα που κατεβρόχθισε αυτή η αδηφάγος τρύπα από την εποχή που κρατικοποιήθηκε (κατά την ατυχέστατη επιλογή της τότε – δεξιάς – κυβερνήσεως) θα είχαν λύσει το πρόβλημα της Υγείας, το εκπαιδευτικό ή και τα δύο. Αλλά η φτωχή Πατρίδα απεδείχθη πτωχή σε θάρρος και αίσθημα ευθύνης απέναντι του συνόλου. Το ίδιο με τις συγκοινωνίες, τους συνεταιρισμούς, τις συντάξεις και τόσα άλλα. Το περίεργο είναι ότι αυτές οι γαλαντομίες γίνονται συνήθως με την προτροπή εκείνων που πληρώνουν του φορολογούμενου πολίτη – αν και δεν το συνειδητοποιούν, διότι πιστεύουν ότι όταν πληρώνει «το κράτος», είναι σαν να μην πληρώνει κανείς.
Φτωχή λοιπόν η Ελλάς αλλά και πλουσία συγχρόνως. Είναι πιθανόν αυτή να είναι η εικόνα της Ελλάδος. Από τη μιά πλευρά προβαίνει σε αγορές και δαπάνες απίστευτες δανεισμένη μέχρι το λαιμό, από την άλλη δεν έχει να αγοράσει σύριγγες και αγοράζει τις φθηνότερες (και χειρότερες) – γιατί αυτό επιβάλλει η μειοδοσία. Διαλέγετε και παίρνετε.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας;
Από τη μιά να δαπανά δισεκατομμύρια για τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ, να προβαίνει σε αγορές και δαπάνες απίστευτες – δανεισμένη μέχρι το λαιμό – και από την άλλη να αγοράζει τις φθηνότερες, χειρότερες και βλαβερές σύριγγες και οι αυξήσεις προς τους εργαζομένους όλων των κατηγοριών, να είναι κάτω από τον πληθωρισμό. Διαλέγετε και παίρνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: