Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ



Ο τρόπος που διαμόρφωσαν οι πολιτικοί μας και άλλοι καθοριστικοί παράγοντες την θλιβερή, αρνητική, πρωτοφανή, οικτρή, κρίσιμη και απαράδεκτη σημερινή κατάσταση και την οδήγησαν στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική χρεοκοπία και στην εκχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι υποχρεωτικό και αναπόφευκτο να οδηγήσει τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις στην κατάργηση της εξέδρας των «επισήμων»,  δηλαδή της επίπεδης υπερυψωμένης επιφάνειας πάνω σε ειδική κατασκευή με υποστυλώματα, όπου η επίσημη οργανωμένη διέλευση σε σχηματισμούς ομάδων μαθητών, Στρατού κλπ, οι οποίοι σχηματισμοί κατευθύνουν το κεφάλι και το βλέμμα τους στα πρόσωπα της εξέδρας.
Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ δεν ανήκει στους σημερινούς πολιτικούς και «επισήμους», μερικοί από τους οποίους με φασιστικές αρχές μολύνουν με την παρουσία τους την μνήμη  όλων εκείνων των ΕΛΛΗΝΩΝ που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας, για την ελευθερία και την Δημοκρατία, για την ειρήνη και την πρόοδο.
Η θέση των «επισήμων» σήμερα είναι ανάμεσα στον λαό από τον οποίο προέρχονται και ψηφίζονται. Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος, ωφέλιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Πολλοί δήμαρχοι της Περιφέρειας δήλωσαν ότι θα καταργήσουν τις εξέδρες των «επισήμων» στις παρελάσεις και θα πάρουν θέση δίπλα στους πολίτες.
Θα ήταν «ευχής έργο» εάν και οι Τοπικές Αρχές της Καστοριάς κάνουν αυτήν την υπέρβαση.
ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: