Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗΣ



Μέσα στο γενικό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα της παρακμής και της διαφθοράς που διανύουμε, είναι αναγκαίο να αναζητούμε κάποια ελπίδα, πως κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και να βρεθούν τρόποι για το ξεπέρασμα των κρίσεων. Κάτι το θετικό και ευοίωνο που δεν θα προέρχεται από πολιτικούς και κόμματα. Αλλά από ενεργούς πολίτες ως θετική στάση και παρέμβαση στην παρακμιακή τροχιά του τόπου, για την οποία – λιγότερο ή περισσότερο – ευθύνονται τα κόμματα εξουσίας. Χρειάζεται θετική αντίδραση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, των δυνάμεων εκείνων που αντιτίθενται στον σημερινό πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό ξεπεσμό.
Σήμερα, προκειμένου να ξεπεραστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα και να βγει η χώρα απ’ όλα τα αδιέξοδα, υπάρχει η ανάγκη μιας εκτεταμένης ομαδικής προσπάθειας, μιας σταυροφορίας με απώτερο, μοναδικό και αντικειμενικό σκοπό «την αναζήτηση λύσεων για το ξεπέρασμα των κρίσεων», που προκαλούν μεγάλη δυστυχία, ανεργία, φτώχεια, δοκιμασίες και ψυχικά προβλήματα. Μετωπική ρήξη, έντονη αντιπαράθεση και εξέγερση κατά των κατεστημένων πολιτικών και κοινωνικών παραδοσιακών ομάδων, υπεύθυνων για τα αδιέξοδα.
Ανατροπή των αντικοινωνικών ομάδων και εργατοϋπαλληλικών τάξεων, του στείρου συνδικαλισμού και όσων έχουν περιβληθεί με το ένδυμα της εξουσίας και καταδυναστεύουν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
 Ήδη, φαίνεται να συντελείται τις μέρες αυτές μια τέτοια ανατροπή. Με τίτλο: «Η αφύπνιση των πληβείων της εργασίας» η Χριστίνα Κοψίνη, μας πληροφορεί (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 1-3-2009), ότι 620.000 εργαζόμενοι, άρχισαν να συγκροτούν δικούς τους συλλόγους και σωματεία εναντιούμενοι στην εκπροσώπησή τους από την ΓΣΕΕ.
Εύγε σε αυτή την έξοχη πρωτοβουλία, την οποία επιδοκιμάζουμε και στηρίζουμε αμέριστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: