Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Α Π Ο Κ Α Λ Υ Π Τ Ω



Στη χώρα του «απέραντου τρελλοκομείου» - κατά την μνημειώδη έκφραση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή – τα δείγματα του παραλογισμού πληθαίνουν καθημερινά. Ο Υπουργός Υγείας και Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου θυσίασε την λογική και την δεοντολογία, για να προβληθεί ως προστάτης του κ. Παπανδρέου. Με αφορμή το αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγορίου Πεπόνη, να διαβιβαστεί στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες πολιτικών προσώπων, για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, είπε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου θα προκαλέσει στη χώρα μακελειό!», δηλαδή εμφύλιο πόλεμο και σπαραγμό! Κι αυτό από Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου! Εκεί μας οδήγησε ο «Παπανδρεϊσμός» και ο αχαλίνωτος λαϊκισμός.
Ένας άλλος Υπουργός ομολόγησε τηλεοπτικά, ότι ψήφισε το «μνημόνιο», χωρίς να το αναγνώσει καν. Και μια άλλη βουλευτής πρώην Υπουργός, είπε, ότι της έδωσαν το κείμενο του μνημονίου λίγες ώρες πριν την ψήφισή του και το «έριξε μια ματιά».
Η φαυλότητα των κυβερνώντων έχει αποκορυφωθεί. Ενώ απολύουν από Δήμους και δημόσιους οργανισμούς έντιμους οικογενειάρχες με παιδιά, χαρίζουν τις ποινές εμπόρων ναρκωτικών και άλλων καταδικασθέντων για σοβαρά εγκλήματα, προκειμένου να διοριστούν σε υπηρεσίες του δήμου. Με προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 2-2-2010 το οποίο υπογράφει ο αχυράνθρωπος του ΠΑΣΟΚ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, χωρίς αιδώ, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Γνωμοδότηση του Συμβουλίου χαρίτων, χαρίστηκε σε καταδικασθέντα το υπόλοιπο της ποινής κάθειρξης 20 ετών, προκειμένου να διοριστεί σε υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Περαιτέρω αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες από 25 περίπου καταδικασθέντες, προκειμένου να διοριστούν σε διάφορους δήμους.
Ενώ συρρικνώνεται η ΕΡΤ και απολύεται προσωπικό της συνιστάται Νομικό Συμβούλιο αυτής, από πρώην Δικαστές και Εισαγγελείς. Παράλληλα προσλαμβάνονται συνέχεια ειδικοί σύμβουλοι των Υπουργών, ο αριθμός των οποίων κατά τα Μ.Μ.Ε. έχει φτάσει τους 1.112, με παχυλές αμοιβές. Τι προσφέρουν όμως οι ειδικοί αυτοί σύμβουλοι στα μέλη μιας κυβέρνησης, βραχείας διάρκειας, που αποσκοπεί στην υπογραφή διεθνούς σύμβασης, οι όροι της οποίας συμφωνήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου; Αλλά εφόσον την πλειοψηφία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου έχει το ΠΑΣΟΚ, που είναι εθισμένο στην οικονομική «τακτοποίηση» των πολιτικά ευνομούμενων μελών του, σε βάρος όλων των πενομένων Ελλήνων, είναι φυσικό η λεηλασία του κράτους να συνεχιστεί μέχρι την ημέρα των εκλογών και ίσως πέραν αυτής!
Γι’ αυτό καταλογίζω πολιτικές ευθύνες και στον Λουκά Παπαδήμο, που δεν ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και επιτρέπει αυτού του είδους των πολιτικών και κοινωνικών εγκλημάτων. Αίσχος σε όλους και σε όλα τα ανδρείκελα και πολιτικά κατακάθια.
Πρέπει να ομολογήσω ότι για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος ευθύνη έχουν και οι πολίτες, εκείνοι που με κλειστά μάτια παρασυρμένοι από τους λαϊκιστές, τους δημεγέρτες και τις σειρήνες της Κίρκης ψηφίζουν τους ολίγιστους, τους τυχοδιώκτες της πολιτικής, τους αναίσχυντους, τους ανεπάγγελτους. Μήπως ισχύει η γνωστή ρήση του Ισοκράτη: «Το ήθος των πολιτών γίνεται όμοιο με το ήθος των κυβερνώντων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: