Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1/3/2004 του ΠΑΝΟΥ ΚΡΙΚΗ



ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
«Το ήθος των πολιτών γίνεται όμοιο με το ήθος των κυβερνώντων»
                                                       ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ (ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΚΛΕΑ)

Το εξάπτυχο της πολιτικής σκέψης και αγωγής.
ΗΘΟΣ – ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΠΛΟΤΗΣ –
ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΚΑΛΩΣΥΝΗ – ΑΝΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Δεκαπέντε περίπου ημέρες υπολείπονται των βουλευτικών εκλογών και η αγωνία στα επιτελεία των κομμάτων εντείνεται. Τα δύο μεγάλα κόμματα διεκδικούν την πλειοψηφία και τα μικρά κόμματα αποδυόμενα σε άνισο αγώνα προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά και κοινοβουλευτικά και να εκπροσωπηθούν με όσους βουλευτάς στο κοινοβούλιο. Για όσους φίλους ρωτούν τί να ψηφίσουμε ποίον να σταυρώσουμε, ποία συμβουλή μας δίδεις, απαντώ ως εξής:
1) Η εκλογή είναι μία απολύτως αι εντελώς προσωπική υπόθεση, στην οποία δεν πρέπει να αναμειγνύεται και να παρεμβαίνει κανείς.
2) Η επιλογή του κόμματος και του υποψηφίου, είναι θέμα παιδείας, ιστορικής γνώσης, συνειδήσεως, δηλαδή αυτοκριτικής και συναισθήσεως του εγώ. Για τη βασική επιλογή της παράταξης και την επιλογή των προσώπων θα συνιστούσα έναν άξονα με έξη πτυχές.
ΗΘΟΣ: Ο χαρακτήρας του προσώπου κατά την επαγγελματική, οικογενειακή και πολιτική διαδρομή. Να είναι άμεμπτος και αψεγάδιαστος.
ΑΠΛΟΤΗΣ: Τίμιος, απλός στους τρόπους, καταδεκτικός, χρηστός.
ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ: Κόσμιος, ευγενής, άψογος
ΚΑΛΩΣΥΝΗ: Αγαθός στο χαρακτήρα, πράος, χωρίς κακίες, μίση και μικρότητες.
ΑΝΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Αφελής, απροσποίητος, ειλικρινής και ανιδιοτελής.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Εισφορά στα κοινά, στον τόπο. Συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, παροχή υπηρεσιών. Σε μας λοιπόν εναπόκειται να ξεχωρίσουμε τον ενάρετο από τον φαύλο, τον ειλικρινή από του τυχοδιώκτη,  τον πατριώτη από τον εξωνωμένο, και να εκλέξουμε αντιπροσώπους αντάξιους της αποστολής των.















Δεν υπάρχουν σχόλια: