Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΑΣ




Ένα οξύμωρο αλλά αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι λόγω της άκρατης σπατάλης, ρεμούλας και κλεψιάς που επικρατεί πανελλαδικώς, υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων. Το ζητούμενο όμως είναι η κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρος τα ψευτοδιλήμματα και τα ψευτοπροβλήματα, να δει την πραγματικότητα κατάματα, να πάψει να ωραιοποιεί και να υπεκφεύγει, να πει την αλήθεια στον κόσμο, να ασχοληθεί σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα, ώστε η θεωρία της πάταξης της σπατάλης και της διαφθοράς να περάσει επί τέλους και στην πράξη! Και ταυτόχρονα, να λάβει μέτρα ενίσχυσης της παραγωγής πλούτου και όχι των στείρων προνομίων, που καλύπτονται με υπερδανεισμό, δηλαδή σε βάρος των επερχόμενων γενεών.
Πρέπει και ο Καστοριανός πολίτης να καταλάβει ότι όσο το πολιτικο-οικονομικό μας σύστημα παραμένει άθλιο, ακόμα και τα πιο αξιόλογα πρόσωπα ευνουχίζονται αδρανοποιούνται, εξουδετερώνονται και διαφθείρονται. Το ζητούμενο, λοιπόν, για να πάει μπροστά η Καστοριά, είναι να βρεθούν από τον Νομό μας, γενναίοι και ακέραιοι άνθρωποι κάθε ιδεολογικού χώρου, πρόσωπα έντιμα, ικανά, άψογα και όσα αποδείχτηκαν κατάλληλα με δραστηριότητες στα κοινά, που να είναι αποφασισμένα να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να αλλάξουν σταδιακά, σταθερά και αποτελεσματικά, το σύστημα που μας καταβαραθρώνει και μας οδηγεί στην πολιτική, οικονομική και ηθική παρακμή.
Πρόσωπα δημιουργικά, με πολιτική και κοινωνική καταξίωση. Και ευτυχώς ο Νομός μας έχει πολλά τέτοια πρόσωπα. Έντιμα πολλά, έντιμα και ικανά λιγότερα, έντιμα, ικανά, άψογα και κατάλληλα για πνευματική, ηθική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αναγέννηση από την σημερινή παρακμή και αποτελμάτωση ακόμη λιγότερα. Πρέπει και στην Καστοριά να πνεύσει ένας νέος άνεμος αναδημιουργίας και διεξόδου από τις κρίσεις που μαστίζουν τον τόπο μας. Μεταξύ των εντίμων, ικανών, άψογων, ανανεωτών και κατάλληλων για αναδημιουργία και πρόοδο, κατά την προσωπική μου γνώμη, αλλά και την γνώμη πολλών άλλων συμπολιτών μας συγκαταλέγονται και οι παρακάτω:
Από το ΠαΣοΚ οι: Αποστολίδης Παναγιώτης, Γκοσλιόπουλος Χρήστος, Δούφλια Αγλαΐα, Κιοσές Απόστολος, Μήρτσιος Δημήτριος, Παπαδόπουλος Γιάννης, Στεργιόπουλος Γεώργιος.
Από την Νέα Δημοκρατία οι: Γαβριηλίδης Παναγιώτης, Ζαρομυτίδης Γιάννης, Ζουλούμης Νικόλαος, Οικονομίδης Πασχάλης, Πανταζής Παντελής, Παπαδαμιανός Λάζαρος, Παπαδόπουλος Λάζαρος.
Από πλευράς ανένταχτων Αριστερών ο Παπαφιλίππου Παντελής.
Από το ΚΚΕ ο Τίγκας Γεώργιος.
Όπως προανέφερα, είναι και δεκάδες άλλοι Καστοριανοί – με συμμετοχή εννοείται στα κοινά –, με τις ξεχωριστές αυτές ιδιότητες, που θα μπορούσα να κάνω μνεία. Θα πλάτειαζα όμως πολύ, πράγμα που δεν επιθυμώ. Γι’ αυτό και προς άρση κάθε παρεξήγησης, τα ονοματεπώνυμα που παρέθεσα είναι ενδεικτικά και χωρίς να αποκλείονται άλλοι.
Μην περιμένετε λοιπόν, χαΐρι, όσο υπάρχει αυτή η εμφανέστατη έλλειψη ηγεσίας, όσο το στοιχειώδες πλαίσιο αρχών και αξιών ποδοπατείται από πολλά τρωκτικά του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, τόσο προκλητικά, όσο λείπει η υπευθυνότητα και η δέσμευση να αλλάξουμε τα πράγματα.
Η Ελλάδα, και ειδικά η Καστοριά έχει άμεση ανάγκη από ριζικές αλλαγές, από νέους τρόπους ζωής, σκέψης και δράσης, από νέα πρόσωπα καινοτόμα, άφθαρτα, έντιμα, εργατικά. Έτσι θα χτυπηθεί ο παραγοντισμός, η αθλιότητα και η διαφθορά, πολιτική και κοινωνική.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι η μοναδική ευκαιρία για τον Καστοριανό να απολακτίσει όλα τα λαμόγια της αθλιότητας και της παρακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: