Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ



Η λογική του καθαρού και εύτολμου λόγου απαιτεί να πούμε με σαφήνεια και ειλικρίνεια στο λαό της Καστοριάς, ότι ήλθε πλέον η ώρα να υιοθετήσουμε την προσπάθεια μιας κίνησης νέων και ηλικιωμένων άφθαρτων συμπολιτών μας για να πάει ο τόπος μπροστά. Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα ο ευλογημένος αυτός τόπος είναι αδύνατον να απεξαρτηθεί από τα οργανωμένα συμφέροντα, τη διαπλοκή, τους ανέντιμους, ανίκανους, ανεπαρκείς και λαϊκίζοντες πολιτικούς συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Ο άμοιρος αυτός λαός έχει απηυδήσει με τη συμπεριφορά τους, εξαντλήθηκε η υπομονή του και περιμένει έναν νέο πολιτικό πόλο και μια άλλη λύση στο τοπικό πολιτικό πρόβλημα. Όλα είναι διαβρωμένα από τη διαπλοκή, τον άκρατο λαϊκισμό, τις πελατειακές σχέσεις, την ιδιοτέλεια και τα προσωπικά συμφέροντα. Το δέλεαρ της εξουσίας και του πλουτισμού είναι το τελικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και όχι η αγάπη στον τόπο και η προσφορά υπηρεσιών. Αλλά τώρα πού πάμε;
Όπως γράψαμε προ ημερών, κυοφορείται μια κίνηση για την εξεύρεση μιας λύσης βλέποντας το αδιέξοδο. Μιας λύσης που να ελαύνεται από την αντίληψη ότι ο τόπος δεν μπορεί να παραδέρνει στους δέκα ανέμους. Και ότι επιτέλους πρέπει να βρεθούν ανεπίληπτα, ικανά και έντιμα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης των δημόσιων πραγμάτων. Διότι, αν δεν κινητοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση όλο το υπάρχον δυναμικό της Καστοριάς ας μην εκπλαγεί κανείς αν η αδίστακτη ολιγαρχία επιβάλλει το δικό της καθεστώς. Ο κόσμος θα γίνει όργανο άβουλο στα χέρια του υπόκοσμου και των επιτηδείων των Μ.Μ.Ε. που καραδοκούν. Και τότε η τύχη της Καστοριάς και των Καστοριανών θα γίνει πιο τραγική. Είμαστε μια κοινωνία δίχως την δυνατότητα να κρίνουμε ή έστω να διερωτηθούμε με ποια αξιοπιστία επιβιώνουν στο πολιτικό προσκήνιο άτομα ασπόνδυλα, με αποδεδειγμένο μηδενιστικό αμοραλισμό και κορυφαίες επιδόσεις ανικανότητας, ανυποληψίας και διαφθοράς.
Το συμπέρασμα είναι ότι για ν’ απαλλαγεί ο τόπος από την αδίστακτη φαυλοκρατία, πρέπει να προετοιμαστεί κάποια τρίτη λύση το ταχύτερο δυνατόν. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πρόσωπα ακόμη και προσωπικότητες υπάρχουν «εν επαρκεία». Μην κοιτάτε ότι οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν βάλει τους πάντες      (και μάλιστα όλους τους άξιους) στο περιθώριο, για να δώσουν την ευκαιρία να επιβιώσουν οι ημέτεροι, οι οποίοι διαφεντεύουν συνεχώς στην Καστοριά. Έλεος! Αυτοί και τα εξωθεσμικά κέντρα που ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας με «εργαλείο» το αίσχος των Μέσων Ενημέρωσης. Η τρίτη λύση που αναζητείται ίσως βάλει τέλος στο δράμα της Καστοριάς μας.
Ζητάμε ένα κράτος και μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υπηρέτη του πολίτη, επόπτη της ηθικής και πολιτικής του ανάπλασης, να αποκηρύξει τη φαυλοκρατία και τη μιζέρια και να δώσει προοπτική στους νέους του Νομού μας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν επέλθει πλήρης εκκαθάριση των τοπικών στελεχών (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ) από τα πάσης φύσεως ζιζάνια, καιροσκόπους, ανεπαρκείς, φαύλους και τις διάφορες φατρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: