Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (ΝΕΑ 29/5/1978)



Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης την 25/11/2012, στα δεκάδες πολυσέλιδα άρθρα μου που έγραψα γι’ αυτήν, σήμερα προσθέτω και το παρακάτω:
ΜΕ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ και αντικειμενική έρευνα του                        Β. Μαθιόπουλου στο «Βήμα» για την Εθνική Αντίσταση ξανάρχεται στην επικαιρότητα το περίλαμπρο αυτό κεφάλαιο της νεότερης Ιστορίας μας.
Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο εχθρός – κατακτητής, που τα επίσημα αρχεία του παραδέχονται πως εννέα επίλεκτες μεραρχίες του Χίτλερ ήσαν καθηλωμένες στην κατεχόμενη Ελλάδα αντιμετωπίζοντας την πολεμική δραστηριότητα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Αν οι εννέα αυτές ναζιστικές μεραρχίες έμεναν «ανενόχλητες» (όπως συνιστούσαν οι «σώφρονες» της εθνικοφροσύνης) και μεταφέρονταν σ’ ένα από τα κύρια θέατρα του πολεμικού μετώπου, θα ήταν άλλη η πορεία, αν όχι η έκβαση του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Και μόνο αυτή η τετράγωνη λογική άποψη (που την παραδέχεται ο ίδιος ο εχθρός) αρκεί για να δώσει υπόσταση στο φωτοστέφανο που έχει χαρίσει στην Εθνική μας Αντίσταση όχι μόνο ο λαός μας, αλλά και η συνείδηση της αντιφασιστικής Ευρώπης.
Όμως, οι μεγάλες λάμψεις της ελληνικής ιστορίας, όπως είναι το τρίπτυχο Ξεσηκωμός του ’21, Εθνική Αντίσταση και Πολυτεχνείο έχουν πολύ βαθιές ρίζες. Όση λάσπη κι αν ριχτεί από τους αρνητές, τόσο περισσότερο γιγαντώνουν. Είναι η ιερή παρακαταθήκη του έθνους και η μεγάλη κληρονομιά του λαού μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: