Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου



Οι δημοκρατικοί Έλληνες και Ελληνίδες όλων των πολιτικών παρατάξεων, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά, – πλην νεοναζί και χουντικών –, τιμούν σήμερα το Πολυτεχνείο, το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής Αντίστασης του λαού μας που ο ξεσηκωμός της νεολαίας μας για Παιδεία, Ελευθερία και Δημοκρατία, το ανέδειξε ως σύμβολο, ως σημείο αναφοράς της νεότερης ιστορίας μας.
Καταθέτουμε σήμερα για άλλη μια χρονιά τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη στους εξεγερθέντες που έδωσαν το πατριωτικό – δημοκρατικό παρόν και τη ζωή τους, για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, Εθνικής Πολιτικής Κοινωνικής.
Επίσης, υποκλινόμαστε και στη μνήμη όλων εκείνων που πιστοί στις αιώνιες αξίες της Ελληνικής Φυλής έπεσαν από τα πυρά των στρατιωτικών και αστυνομικών μονάδων του στυγνού δικτατορικού καθεστώτος[1].
Το γεγονός ότι μερικοί επώνυμοι που πήραν μέρος στην εξέγερση του πολυτεχνείου και εξαργύρωσαν αυτήν την συμμετοχή τους με ηθικές και υλικές απολαβές, με βουλευτικά, Υπουργικά και άλλα Δημόσια Αξιώματα, δεν μπορεί να μαυρίσει, την προσφορά των χιλιάδων ανωνύμων, των ανθρώπων του λαού.

 

ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ




[1] Κατά ηλεγμένες πληροφορίες οι νεκροί του πολυτεχνείου ανήλθαν στους 18 και οι τραυματίες στους 1.103.

Δεν υπάρχουν σχόλια: