Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΡΙΚΗ



Γνωστοποιώ στους απανταχού εκατοντάδες φανατικούς φίλους, αναγνώστες και αναγνώστριές μου, ότι έπειτα από πενήντα (50) χρόνια συνεργασίας και δημοσίευσης άρθρων μου στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, διακόπτω τη συνεργασία μου μαζί της για λόγους καθαρά προσωπικούς.
Υπόσχομαι σ’ αυτούς ρητά και κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσω χωρίς διαλείμματα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου προς το Ελληνικό Έθνος, την Ελλάδα, τον Νομό Καστοριάς και τους κατοίκους της – πάντοτε χωρίς προσωπικό όφελος – με τη χρήση του λόγου, τη δύναμη και εγκυρότητα της δημοσιογραφικής μου γραφής, με σύμμαχο την πλήρη ηθική συμπαράσταση και αγάπη τους, από άλλες θέσεις – μετερίζια – με την ίδια πάντα καυστικότητα, επίκριση και σχολιασμούς. Θα υπερασπίζομαι με πάθος, αλλά και αντικειμενικότητα την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, τη Δημοκρατία, την Ορθοδοξία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ισονομία και ισοπολιτεία, τις αρχές, αξίες και παραδόσεις που μας κληροδότησαν ως πνευματική και ηθική παρακαταθήκη το αθάνατο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, ο Χριστιανισμός και οι ανεπίληπτοι Καστοριανοί μας πρόγονοι.
Πρώτιστο καθήκον του υπέροχου αυτού αγώνα θα είναι η διατήρηση της κοινωνικής και πολιτικής γαλήνης, και η συστράτευση για την Εθνική Ενότητα και Ομοψυχία, η οποία σήμερα είναι απαραίτητη λόγω των εδαφικών διεκδικήσεων που προβάλλουν οι γείτονές μας αλλά και των σοβαρών εσωτερικών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και κρίσεων που μαστίζουν την χώρα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα αντιπαρατίθεμαι με όσους απεργάζονται αυτήν την ενότητα, είτε είναι ακροδεξιοί και κατάλοιπα της χούντας, είτε κουκουέδες και αριστεριστές.
Δεύτερο κριτήριο η άσκηση καλόπιστης και αντικειμενικής κριτικής κατά της εξουσίας και των εξουσιαστών, κατά της αυθαιρεσίας, των αιρετών οργάνων, της διαπλοκής και διαπλεκόμενων συμφερόντων, της διαφθοράς και των φαύλων πολιτικών, η επισήμανση όλων των αρνητικών στοιχείων που εμποδίζουν την οικονομική και κοινωνική πρόοδο και ότι προκαλεί σταδιακή ηθική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική φθορά.
Τέλος, θα παρέχω την υποστήριξή μου στον άμοιρο, ανήμπορο, ανώνυμο και ανυπεράσπιστο Έλληνα και Καστοριανό πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: