Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ιδρυτής του κυβερνώντος κόμματος αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχει προσφέρει – δι’ αυτού – υπηρεσίες προς το Έθνος ανεκτίμητες. Εξασφάλισε την ομαλή αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ανέδειξε Σύνταγμα που κατοχύρωσε την μακρότερη κοινοβουλευτική περίοδο του Νέου Ελληνισμού. Ακόμη, πέτυχε, την ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Η μεταπολιτευτική Ελλάδα συνεχίζει ν’ αναπνέει στον ρυθμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η κυβέρνηση της Ν. Δ. με την αμήχανη και τραγικά εσφαλμένη στάση της μπροστά στα αλλεπάλληλα σκάνδαλα, ομόλογα, Ζαχόπουλος και Siemens αδικεί την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει – ασφαλώς – φρονηματιστεί από τον ανεπανάληπτο στίχο του Παλαμά ότι: «… δε φτάνει να λάμπ’ η αλήθεια, πρέπει και να σφάζει…». Χρειάζεται φως και κάθαρση, «σφαγή», κατά Παλαμά. Το ζήτημα δεν συγκαλύπτεται – πλέον – χωρίς, έτσι, να ξευτελισθεί και να τιναχθεί στον αέρα όλο το πολιτικό σύστημα. Δεξιά και Αριστερά. Άρα οι αναβλητικές μεθοδεύσεις δεν ωφελούν. Επιδεινώνουν την κατάσταση.
Το σύστημα βρίσκεται σε αφασία και προς θεραπεία του προτείνονται ασπιρίνες. Μάλιστα δε και κακής ποιότητας. Πολιτική γενναιότητα αποκλειστικά απαιτεί η αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, όμως, και των συνεπειών της.
Η εφαρμογή του νόμου σήμερα δεν είναι μόνον (και) ηθικά επιβεβλημένη. Είναι – περισσότερο από ποτέ – και πολιτικώς δέουσα. Η ίδια η ουσία των ελευθέρων θεσμών δυσφημείται.
Για την έξοδο από την κρίση – ηθική, πολιτική, κοινωνική κλπ – και τη σωτηρία της Νέας Δημοκρατίας από τη φθορά, απαιτείται σιδερένια θέληση, επιμονή και τόλμη, άλλως δεν θα πετύχει καμιά προσπάθεια. (Βλέπε και Γ. Κ. Στεφανάκη: Η Νέα Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται).    

Δεν υπάρχουν σχόλια: