Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ - ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Τώρα που φθάσαμε σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές, θα ήταν καλό να θυμηθούμε λίγα από τα παλιά. Χωρίς φανατισμό, πάθη και κομματικές εξαρτήσεις. Ο αυριανός ψηφοφόρος από αίσθημα αυτοσυντήρησης και μόνον ας μην ξεχάσει ποιο κόμμα και ποιοι έδωσαν γιγάντιες διαστάσεις στη φαυλοκρατία, στην επικράτηση ανήθικων και διεφθαρμένων ανθρώπων ή και τρόπων, κυρίως στην άσκηση πολιτικής, διοίκησης και διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα να φθαρούν ανεπανόρθωτα οι θεσμοί και η λαϊκή εμπιστοσύνη. Ποιοι ευθύνονται για την ανηθικότητα που επικρατεί, τη διαφθορά, την έλλειψη χρηστότητας, ακεραιότητας και αξιοκρατίας κατά την άσκηση της διοίκησης, και την άσκηση της εξουσίας.
Ποιο κόμμα έκαμε τη διαφθορά πράξη – χρηματιστήριο, ομόλογα, Βατοπέδιο κ.λ.π. – και την παιδεία δεξαμενή παραγωγής οπαδών και όχι χρηστών πολιτών. Ο τρόπος με τον οποίο διοίκησαν την Ελλάδα συνιστά κατάφωρη παραβίαση των όρων της έστω και κατ’ επίφαση Δημοκρατίας μας. Αλλά η ψήφος του Καστοριανού πολίτη θα έχει – ας το ελπίσουμε – τιμωρητικό χαρακτήρα.
Τώρα που φθάσαμε στην ώρα της κρίσης, δεν πρέπει να δυσκολευθεί ο αυριανός ψηφοφόρος να χωρίσει την ήρα από το στάρι. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι μέχρι τώρα η συμπεριφορά των εξουσιαστών–κυβερνώντων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο υπήρξε αλαζονική, άλλου ήθους, άλλων εκτιμήσεων, ποιότητας, άλλων προτεραιοτήτων.
Για παράδειγμα: Ακόμη και ο θάνατος δεκάδων συνανθρώπων μας, η καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου από τις πυρκαγιές του παρελθόντος, η σήραγγα της Κλεισούρας, η Πανεπιστημιακή Σχολή, κ.ά., ακόμη και το ανιστόρητο κείμενο του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού αποτέλεσαν αντικείμενο κοκορομαχίας, πολιτικής αντιπαράθεσης και σκύλευσης.
Και αυτά είναι τα λιγότερα που έχει να σκεφθεί ο Έλληνας και ο Καστοριανός ψηφοφόρος όταν θα σταθεί μπροστά στις κάλπες. Υπάρχουν τόσα πολλά για τιμωρητική ψήφο, τα οποία θα εκθέσουμε εν καιρώ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: