Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Α΄ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ, ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ


Α΄  ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ, ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Το έχω ξαναγράψει ότι η χρεοκοπία δεν είναι μόνον οικονομική. Έχει προηγηθεί και η πολιτική και η ηθική χρεοκοπία. Δηλαδή, η αποσάθρωση των θεμελίων. Σ’ αυτό τον σωρό των ερειπίων δεν μπορούμε να κτίσουμε τίποτα. Ακόμα κι αν βρούμε δανεικά από τις αγορές της Ασίας, ακόμα και αν πουλήσουμε δημόσιες γαίες, ακίνητα, επιχειρήσεις, μνημεία. Πάλι σαθρό θα είναι το οικοδόμημα. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, και αγωνιζόμαστε για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν.
Με το να επαναλαμβάνουμε όμως καθημερινά ότι υπεύθυνος για το κατάντημα της Ελλάδος είναι μόνον ο πολιτικός κόσμος, δεν κερδίζουμε τίποτα. Απλά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, γιατί κι εμείς, ο ανεύθυνος και ανώριμος αυτός λαός, αντί να επιλέξει τους αριστείς, αυτούς που εμπνέουν εμπιστοσύνη, επιλέγει τους φαύλους, κοινώς τα λεγόμενα «λαμόγια». Διότι, υπάρχουν δυνάμεις, υπάρχουν αποθέματα ζωτικότητας σε ανθρώπινο δυναμικό εντός του ελληνικού χώρου για να πραγματοποιήσουν Ηράκλειο άθλο.
Σημαντικότατη προϋπόθεση για την έξοδο από την βαθύτατη κρίση είναι να υπάρξουν ηγέτες που θα εμπνεύσουν τους Έλληνες, να κυνηγήσουν τον εθνικό στόχο της αναγέννησης της χώρας. Η αποστολή αυτή είναι Ηράκλεια και φαντάζει αδύνατη, σε μια κοινωνία που έχει εθιστεί να ακούει – εν γνώσει της – ψέματα και με αφέλεια παιδιών 3 ετών, να πιστεύει σε μαγικές λύσεις.
Αναζητείται τώρα ο ικανός ηγέτης που έχει ανάγκη ο τόπος για να αλλάξει την μοίρα του. Διότι τους τελευταίους τραγικούς μήνες είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς περιφρόνησης της ανθρωπιάς. Και είμαστε μάρτυρες της αποθέωσης, της ανηθικότητας και της αρπαγής. Ο κόσμος εξακολουθεί να υφίσταται από το ελεεινό Κράτος πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη. Η κοινωνική ένταση έχει κορυφωθεί, ο λαός έχει παραφρονήσει κυριολεκτικά και έχει βγει στους δρόμους αναζητών τα προς το ζειν. Και Κύριος οίδε τί θα συμβεί στις προσεχείς ώρες αν δεν συνετισθούν οι κυβερνώντες. 
Η Ελλάδα που στο παρελθόν ανέδειξε σπουδαίους και κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες, έχει την ατυχία, μετά τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή να έχει πολιτικούς ηγέτες της δεκάρας, μετριότητες, ασήμαντους. Και όχι μόνον πολιτικούς ηγέτες, αλλά και θρησκευτικούς και πνευματικούς ταγούς, χαμηλού επιπέδου και δυνατοτήτων. Πάντα με τις φωτεινές εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: