Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ - Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ - ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΑΙ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ... ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... (ΕΚΚΕ) - ΜΑΟΪΚΟΙ.., ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΑΙ ΚΑΙ...


ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ [1]
ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΑΙ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ –
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΚΚΕ) – ΜΑΟΪΚΟΙ – ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΟΙ.
Η ΝΕΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά την Μεταπολίτευση, ο πολιτικός χώρος που τον εξέφραζαν τα κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα και γενικά ο αριστερισμός, η πολιτική θεωρία και πρακτική που αναπτύχθηκε στον κομμουνιστικό πολιτικό χώρο και είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του τον αντικοινοβουλευτισμό και την εξωκοινοβουλευτική δράση, γνώρισε στην Ελλάδα μία ασυνήθιστη ανάπτυξη και ακμή, αλλά παράλληλα και υψηλή κερδοφορία, δηλαδή εξασφάλιση πολιτικής εξουσίας (πολιτικής δύναμης), «κύρος», «αξία», χρήμα, «θαυμασμό και εκτίμηση» εκ μέρους των ανθρώπων και γενικά μία προσωπική επαγγελματική, επιστημονική και «κοινωνική καταξίωση».
Έτσι λοιπόν, πολλοί Καστοριανοί – ευτυχώς όχι όλοι – της γενιάς του Πολυτεχνείου και μετέπειτα, που διακρίθηκαν για την ικανότητά τους να επενδύουν σε προσοδοφόρες αριστερές ιδεολογίες, σε ιδεολογίες και πρακτικές που θα απέφεραν σίγουρα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη ηθικά και υλικά, ενστερνίστηκαν σε όλο τους το βάθος τις εις την επικεφαλίδα αριστερές ιδέες. Και αφού πέτυχαν οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, δηλαδή «καταξιώθηκαν» και απέκτησαν οικονομική, πολιτική και κοινωνική επιρροή, άλλαξαν πορεία, άλλαξαν ιδέες και ιδεολογικό πιστεύω και έγιναν οι κατ’ εξοχήν εκφραστές και στυλοβάτες του Καστοριανού κατεστημένου και του πολιτικοοικονομικού και κοινωνικού συστήματος, το οποίο κάποτε πολεμούσαν με μίσος, πάθος και φανατισμό και εκδήλωναν την έντονη αντίθεσή τους.
Σήμερα, όλοι αυτοί οι αποστάτες, οι εξωμότες της Αριστεράς, οι καιροσκόποι και άκρως συμφεροντολόγοι, τα άτομα που προσάρμοσαν τις ιδέες, τις αρχές και τα φρονήματά τους στο σημερινό κατεστημένο, αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα του επιστημονικού, πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού κατεστημένου της Καστοριάς. Είναι η νέα «ελίτ» των ανδρών και γυναικών που εμπορεύτηκαν και εκμεταλλεύτηκαν εμπορικά τα ιδεώδη και ιδανικά της αριστερής θεωρίας και τα χρησιμοποίησαν για να επωφεληθούν ποικιλοτρόπως.
Για τους λογικούς και συνετούς ανθρώπους της Καστοριάς, γι’ αυτούς που διαθέτουν φρόνηση και χρησιμοποιούν σωστά τις διανοητικές τους ικανότητες, όλοι αυτοί οι αποστάτες με τον ελαστικό χαρακτήρα δεν είναι ούτε για φτύσιμο.
Ποια είναι αυτά τα άτομα της χαμηλής ηθικής υπόστασης, οι χαμαιλέοντες της Καστοριάς, αυτοί που για λόγους προσωπικού και μόνον συμφέροντος αρνήθηκαν τις αρχές τους, τα πιστεύω τους, την ιδεολογία τους και αποτελούν σήμερα μία νέα «αριστερή πλουτοκρατική ελίτ» και με την ενεργό παρουσία και ανάμειξη στα κοινά της Καστοριάς         αποτελούν βασικό στήριγμα του κοινωνικοπολιτικού συστήματος                ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΠΑΣΟΚ; Θα τους φωτογραφίσουμε εν καιρώ.


[1] Αριστεριστές είναι οι οπαδοί του αριστερισμού, της πολιτικής θεωρίας και πρακτικής που αναπτύχθηκε στον Κομμουνιστικό πολιτικό χώρο και είχε ως χαρακτηριστικά του τον αντικοινοβουλευτισμό και την εξωκοινοβουλευτική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: