Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΓΛΑΪΑ ΔΟΥΦΛΙΑ


ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Η  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
 ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ

Η Ελλάδα για να βρει τον βηματισμό της, για να αναγεννηθεί από την γενική παρακμή και στασιμότητα, πολιτική, κοινωνική και οικονομική, πώς περιέπεσε από το 1981 και μετά, με ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας, ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ανεξαρτήτως ποσοστού και μεριδίου, έχει ανάγκη από εμπνευσμένες προσωπικότητες, από ηγέτες με πολλά προσόντα και ικανότητες, που να ανταποκρίνονται σε απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία ενός σκοπού που εξυπηρετεί τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, μιας αποστολής ιδιαίτερα πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής.
Ο ηγέτης επιβάλλεται να είναι φιλόπατρις και να προτάσσει πάντοτε το Εθνικό και γενικό συμφέρον και όχι το ατομικό – προσωπικό ή οικογενειακό. Ο ηγέτης επίσης, πρέπει να πλαισιώνεται και από μια ομάδα φιλοπάτριδων προσώπων, αποδεδειγμένα ικανών, εργατικών, έντιμων και ανιδιοτελών συνεργατών, που ευτυχώς όλες οι τοπικές κοινωνίες έχουν. Πρόσωπα, τα οποία όμως είναι σε πολιτική και κοινωνική αδράνεια, γιατί το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό – κοινωνικό – οικονομικό κατεστημένο, που από τη Μεταπολίτευση και μετά διαφεντεύει αυτόν τον τόπο, αποκλείει τη συμμετοχή τους στα κοινά, ή υπονομεύει την εκλογή τους. Οι ηγέτες που θα προκύψουν από τη σημερινή γενική παρακμιακή κατάσταση, πρέπει να συγκρουσθούν με όλο αυτό το διεφθαρμένο, σάπιο, πανάθλιο και ιδιοτελές κατεστημένο και ιδία των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., και ως άλλοι Διγενείς, με σύμμαχο την πλειονότητα των υγιών δυνάμεων και σωφρόνων πολιτών, που η επιθυμία τους είναι ο τόπος να πάει μπροστά, χωρίς πολιτικούς τυχοδιώκτες και βαρίδια.
Είναι η μοναδική ευκαιρία στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι υγιείς δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών, να αναμετρηθούν με τα κατεστημένα άνομα, διεφθαρμένα, ιδιοτελή πλουτοκρατικά συμφέροντα, τις μετριότητες, με την αναξιοκρατία, την ευτέλεια και ιδιοτέλεια. Κήρυξη πολιτικού και κοινωνικού πολέμου εναντίον των προσώπων εκείνων που οδήγησαν την Ελλάδα – αυτονόητα και την Καστοριά –, στη σημερινή οικονομική κατάρρευση, στα σκληρά και ανάλγητα οικονομικά μέτρα σε βάρος των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, των μικροσυνταξιούχων, των αγροτών και κτηνοτρόφων, της φτωχολογιάς και των αναξιοπαθούντων. Πόλεμο κατά των πολιτικών εκείνων που ευθύνονται συλλογικά ή ατομικά για τη γενική σήψη και παρακμή και ιδιαίτερα εναντίον εκείνων που ψήφισαν τα δύο επαίσχυντα μνημόνια, είτε το διάβασαν, είτε όχι, εκείνων που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο και εκείνων που εκχώρησαν μεγάλο μέρος της Εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας. Μόνο με τέτοιους φιλοπάτριδες, εμπνευσμένους, άξιους και ικανούς ηγέτες, η Ελλάδα θα περάσει τις συμπληγάδες και θα βγει από όλα τα αδιέξοδα και θα οδηγηθεί στο πεπρωμένο της και στην οικονομική άνθηση και ευημερία.
Μεταξύ αυτών που θεωρώ ότι μπορεί να διαδραματίσουν πρωτεύοντα και ευεργετικό ρόλο στα κοινά δρώμενα της περιφέρειας Καστοριάς ξεχώρισα σε πρώτη φάση τον Παναγιώτη Γαβριηλίδη και την Αγλαΐα Δούφλια.
Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Παναγιώτη Γαβριηλίδη, εσωτερικά και εξωτερικά, είναι κατά βάσιν η πηγαία ευγένεια, ο σεβασμός προς τον συνομιλητή και την διαφορετική άποψη, η απλότητα και καταδεκτικότητα. Ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης είναι πράος, διακριτικός, σεμνός, φιλομαθής και πολυμαθής, με θαυμάσιες οικονομικές σπουδές. Επί πλέον, ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης είναι ειλικρινής, ευθύς, έντιμος, συναισθηματικός, με μεγάλη εγκύκλιο μόρφωση, πολιτική παιδεία και ωριμότητα. Οι διανοητικές και ψυχικές του ικανότητες ασυνήθιστα μεγάλες. Ευθυκρισία, ευχέρεια λόγου άριστη και καθαρή άρθρωση, ετοιμότητα σκέψης, σωστή επιχειρηματολογία για τη στήριξη ή ανατροπή των θέσεων. Το οξύ κριτικό πνεύμα του και η βαθειά γνώση του όλων των κλάδων της οικονομικής επιστήμης, καθ’ ότι όπως προελέχθη, είναι και πτυχιούχος οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, και βαθύς γνώστης του αντικειμένου της εργασίας του στις Δ.Ο.Υ. και ο ζήλος του για προσφορά και εργασία τον έκαναν να διακριθεί γρήγορα μεταξύ των συναδέλφων του και να ανέλθει αξιοκρατικά και μόνον τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Είναι ένας άριστος και καταξιωμένος δημόσιος υπάλληλος και χαίρει της αμέριστης αγάπης και εμπιστοσύνης των συναδέλφων του και των πολιτών της Καστοριάς και εμπνέει στους πάντες αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό. Πλέον αυτών, ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης διέπρεψε και ως πολιτικός υπό την ευρεία του όρου έννοια, είναι δημοκράτης χωρίς εισαγωγικά, άτομο που εφαρμόζει και υπερασπίζεται τις βασικές δημοκρατικές αρχές, όπως την ελευθερία, την ισονομία και ισοπολιτεία, την αξιοκρατία και ευνομία και έχει πολιτική γλώσσα τροχισμένη και όταν πρέπει δίνει σε όλους απάντηση πλήρη.
Ζει τη ζωή του εργαζόμενος στην Δ.Ο.Υ. Καστοριάς και ανταποκρίνεται στα υπηρεσιακά του καθήκοντα με υπέρμετρο ζήλο και ευσυνειδησία, μακριά από τη θολούρα και τους πολιτικούς και κοινωνικούς θορύβους. Κοινή είναι η άποψη που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας του Δήμου Καστοριάς, ότι ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης επιβάλλεται, έχει χρέος τιμής, ηθική και πατριωτική υποχρέωση να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσει τον Δήμο Καστοριάς, με ένα ευρείας αποδοχής και συνεργασίας ψηφοδέλτιο, με εξίσου ικανά με αυτόν άτομα, άφθαρτα και ευυπόληπτα και φερέγγυα. Ειρήσθω, ότι ο λαός της Καστοριάς ετίμησε την ανάμειξη του Παναγιώτη Γαβριηλίδη στα κοινά, εκλέγοντάς τον Νομαρχιακό Σύμβουλο σε δύο τετραετίες. Την πρώτη τετραετία 2003-2006, (τρίτος σε ποσοστό σταυρών προτίμησης) και την δεύτερη 2007-2010 (πρώτος σε σταυρούς προτιμήσεως). Διετέλεσε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς επί τέσσερα συναπτά χρόνια, τις συνεδριάσεις του οποίου διηύθυνε με άψογο και υποδειγματικό τρόπο και το έργο του ήταν άκρως αποδοτικό και δημιουργικό.
Μια άλλη ξεχωριστή προσωπικότητα στο πεδίο δράσης κοινωνικής και πολιτικής, είναι η Αγλαΐα Δούφλια. Προσωπικότητα με ξεχωριστά πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα, γεμάτη ευγένεια, ζεστασιά, ανυπόκριτο ανθρωπισμό και με πίστη στα ιδανικά της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού. Πνεύμα ζωντανό και σπινθηροβόλο, ξεχώρισε πολύ γρήγορα στην κοινωνία της Καστοριάς ως άριστη και ευσυνείδητη υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς, αλλά και για τη ζηλευτή και αξιέπαινη δράση στα πεδία της φιλαλληλίας, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Αυτές της οι δραστηριότητες, το αδαμάντινο του χαρακτήρα της, η εργατικότητα και οι ικανότητές της την ξεχώρισαν από ένα σύνολο προσώπων που αναμιγνύονται και δραστηριοποιούνται στα κοινά. Η κ. Αγλαΐα Δούφλια είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πάτρας, με μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή περιφερειακή ανάπτυξη κατόπιν υποτροφίας του I.K.V. Η κ. Αγλαΐα Δούφλια πρωτοαναμείχθηκε στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα στις Νομαρχιακές εκλογές του 2007-2010 και ήρθε δεύτερη σε ψήφους προτίμησης και στις περιφερειακές εκλογές του 2010 κατέκτησε την πρώτη θέση σε ψήφους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Το πολιτικό και κοινωνικό λάθος της Αγλαΐας Δούφλια, είναι ότι αυτή με σοσιαλιστικές οικογενειακές και συγγενικές καταβολές, εντάχθηκε σε ένα τυχοδιωκτικό ψευτοσοσιαλιστικό κίνημα που χέρι-χέρι με την Ν. Δ. οδήγησαν την Ελλάδα στον αφανισμό.
Η Αγλαΐα Δούφλια, όπως και ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης, ξεχώρισαν σαν άνθρωποι και πολιτικά όντα από τις μετριότητες και τον συρφετό των εξουσιολόγων, εξουσιολάγνων και κερδοσκόπων της πολιτικής. Αυτοί οι δύο και πολλοί άλλοι Καστοριανοί, αποτελούν την ελπίδα, μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο κατάπτωσης, στασιμότητας, οικονομικής, πνευματικής και ηθικής, να αναγεννηθεί η Καστοριά μας και με τα συγκριτικά στοιχεία που διαθέτει, με νέες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με νέα πνοή να αναζωογονηθεί. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν αναφορές στους Τάκη Παπουλίδη, Πασχάλη Γκέτσιο, Δημήτρη Μήρτσιο, Νίκο Βασιλειάδη, Σταύρο Μαγαλιό, Μαρία Αντωνίου, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Παντελή Παπαφιλίππου και άλλους αξιόλογους, δυναμικούς, ικανούς και άφθαρτους.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: