Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα γράφουμε και θα τα ξαναγράφουμε. Η Καστοριά κινδυνεύει αυτήν την ώρα από την διεθνή κρίση λόγω της δικής της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, μιάς συνεχούς κρίσης που οφείλεται στις δικές της αδυναμίες και τους λανθασμένους (ή ανύπαρκτους) χειρισμούς των τοπικών της αιρετών αρχόντων.
Για να επιτύχει ένας οποιοσδήποτε αιρετός άρχοντας, βουλευτής, Νομάρχης, Δήμαρχος ή πρόεδρος Συλλόγου κλπ, χρειάζεται μεταξύ πολλών και άλλων προσόντων ήθος, παιδεία, όραμα, γνώση, πείρα και θέληση. Εδώ και λίγες τετραετίες απεδείχθη πασίδηλα πως μερικοί υπεύθυνοι για τα κοινά, δεν διέθεταν ούτε διαθέτουν αυτά τα εφόδια. Γι’ αυτό είχαμε την συρρίκνωση του πληθυσμού, την κρίση του κλάδου της Γούνας, την ανεργία, την διαφθορά, την παρακμή. Σήμερα έχουμε την κρίση της Γουνοποιίας, του Τουρισμού, κρίση στον αγροτικό τομέα υψηλά ποσοστά ανεργίας, φτώχεια, οικονομικό μαρασμό, κρίση αρχών και αξιών, κρίση προσώπων, κρίση ηθική, πολιτική και κοινωνική.
Και η κυκλοφοριακή συμφόρηση, το κυκλοφοριακό έμφραγμα, αυτή η μάστιγα της Καστοριάς που ταλαιπωρεί ψυχικά τους συμπολίτες μας, φανερώνει ξεκάθαρα την ανικανότητα της αρμόδιας υπηρεσίας να μετριάσει το κακό και τον σαδισμό, την ευχαρίστηση δηλαδή που αισθάνονται μερικοί βασανίζοντας ή ταλαιπωρώντας τους εκατοντάδες εποχούμενους.
Γι’ αυτό φίλοι μου, τώρα που καλείστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα και προκειμένου να δείτε άσπρη μέρα αποδοκιμάστε με την ψήφο σας, μαυρίστε όλους τους υπεύθυνους της κακοδαιμονίας μας, όλους τους άχρηστους και ανίκανους υποψηφίους και αναδείξτε τους έντιμους, ικανούς, πρόθυμους να προσφέρουν στον τόπο τις υπηρεσίες τους χωρίς απολύτως καμιά ιδιοτέλεια. Ποίοι είναι αυτοί, σύντομα θα τους υποδείξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: