Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2001 ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Καθιστώ γνωστό στους χιλιάδες αναγνώστες μου, επώνυμους και ανώνυμους και στους πολυάριθμους φίλους και γνωστούς, ότι με τους αδελφούς Χαραλάμπους Καράτζιου, Βασίλη, Νίκο και Οδυσσέα δεν έχω συγγένεια με δεσμούς αίματος, δεν έχω και δεν διατηρώ προσωπικές φιλικές ή άλλου είδους σχέσεις, δεν έχω απολύτως κανέναν πνευματικό, κοινωνικό και πολιτικό δεσμό, όπως και κανέναν φυσικό, ηθικό και συναισθηματικό σύνδεσμο, υλικούς δεσμούς ή άλλες σχέσεις.
Δεν συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με τις ακραίες και εξτρεμιστικές τους πολιτικές και κοινωνικές θέσεις και απόψεις, τις οποίες εκφράζουν δημόσια σε ένα σύνολο θεμάτων που έχουν σχέση με την Ελλάδα, τα κοινά, την πολιτική, την ιστορία. Τα κείμενά τους τα θεωρώ Εθνοκτόνα, Αντιπατριωτικά, αποκρουστικά, Διαιρετικά και Διασπαστικά για την Εθνική Ενότητα και Ομοψυχία του Ελληνικού λαού, άκρως διαστρεβλωτικά της ιστορικής αλήθειας και πραγματικότητας, με σκόπιμη παραποίηση των γεγονότων. Είναι κείμενα των καταλοίπων του Εμφυλίου πολέμου αναμοχλευτικά μίσους και πάθους, που φανερώνουν μία υποκριτική αντικομμουνιστική υστερία και έναν στείρο αντικομμουνισμό και ΑντιΕΑΜισμό.   
Τα κείμενά τους είναι τελείως αντίθετα με την οικογενειακή και προσωπική πνευματική, Εθνωφελή, πατριωτική, πολιτική και κοινωνική μου παράδοση και άκρως αντίθετα με τις αρχές μου, τους προσωπικούς μου αγώνες για Σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, για μια Δημοκρατία χωρίς νοθεύσεις, για την Ειρήνη, την Αξιοκρατία, για Ισονομία και Ισοπολιτεία, για ένα κράτος δικαίου με κοινωνικό πρόσωπο, προς όφελος του συνόλου των Ελλήνων. Γι’ αυτό και τα καταδικάζω με αισθήματα ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής αποστροφής.

ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
Διακονώ το λειτούργημα της δημοσιογραφίας όχι επαγγελματικά, αλλά από ιδεώδη, πνευματικά, ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά καθήκοντα, χωρίς οικονομικά οφέλη, αλλά πολλές φορές με κόστος και δυσμενείς επιπτώσεις, από το 1952 με πληθώρα γραπτών κειμένων, εκατοντάδων άρθρων εθνικού, κοινωνικού, ιστορικού, πολιτικού, θρησκευτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, δεκάδες πολυσέλιδες μονογραφίες που πραγματεύονται συγκεκριμένα και αυτοτελή θέματα υψίστου ενδιαφέροντος κατά τρόπο διεξοδικό και πολλά σημαντικά και αξιόλογα βιβλία.
Πίστευα και πιστεύω, ότι η σωστή, αντικειμενική και ανεξάρτητη από οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά συμφέροντα δημοσιογραφία και η κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και επαγγέλματος, συντελεί στη διεύρυνση της κοινωνικότητας και του πολιτισμού στην καθημερινή μας ζωή και συμπεριφορά.
Ειλικρινά πληγώνομαι βαθειά όταν διαπιστώνω ατοπήματα, εκτροπές και κάθε είδους κιτρινισμό στον Τύπο γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: