Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ



Κ Υ Ρ Ι Ο    Α Ρ Θ Ρ Ο
Δεν πέρασαν τρεις μήνες από τις εκλογές και η κυβέρνηση μοιάζει χαμένη σε ένα λαβύρινθο άλυτων προβλημάτων, ενώ οι υπουργοί της αποφεύγουν τα δύσκολα – πλην κάποιων τιμητικών εξαιρέσεων. Η κυβέρνηση φέρεται σαν να μην γνωρίζει ότι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία και στην πολιτική και ότι η ψυχολογική κατάσταση των έντιμων πολιτών, των πολιτών που συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη και στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, είναι άσχημη και απελπιστική. Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών: αυτοί που συμπάσχουν με το κράτος και θέλουν να το βοηθήσουν γιατί πιστεύουν ότι έτσι βοηθούν την πάσχουσα πατρίδα και γι’ αυτό εκπληρώνουν στο ακέραιο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και οι άλλοι που ανέκαθεν έκλεβαν το κράτος, άρπαζαν από αυτό ό,τι μπορούσαν και ενδιαφέρονταν μόνο για την τσέπη και το σαρκίο τους. Στους δεύτερους καμία έντιμη κυβέρνηση δεν μπορεί να βασιστεί, αντιθέτως οφείλει να τους καθυποτάξει στους νόμους και να τους φερθεί με σκληρότητα.
Όλα θα εξαρτηθούν από τους έντιμους και ενεργούς πολίτες, αλλά αφού πρώτα η κυβέρνηση τους αποδώσει δικαιοσύνη, πατάσσοντας την φοροδιαφυγή και τις λοιπές ανομίες των ανέντιμων, αρπακτικών, που ακόμη λυμαίνονται την χώρα. Μόνο έτσι θα αλλάξει ο ψυχολογικός παράγοντας των έντιμων πολιτών και θα καταστούν ενεργοί πολίτες, δηλαδή πρόθυμοι να βοηθήσουν μία κυβέρνηση που θα πράττει τα σωστά και τα δίκαια.
Οι ενεργοί πολίτες μπορούν να περιορίσουν και να εξαφανίσουν τελικά την γκρίνια και την μιζέρια που επικρατούν στην χώρα. Είναι ικανοί να εμπνεύσουν αισιοδοξία και διάθεση για δουλειά, δίνοντας πρώτοι το καλό παράδειγμα. Δεν είναι όλα μαύρα, δεν είναι όλα παρακμιακά και σεσηπότα. Υπάρχουν σε πολλούς τομείς της οικονομίας ευοίωνα σημάδια, ενώ ορισμένοι τομείς είναι πάντοτε κερδοφόροι και κατακτούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως η ελληνικών συμφερόντων εμπορική ναυτιλία, που είναι σταθερά πρώτη στη σχετική κατάταξη, η «βαριά βιομηχανία», ο Τουρισμός και άλλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: