Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ



Η αποκάλυψη για τα χιλιάδες άτομα που λάμβαναν προνομιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται «καταδεικνύει το βαθμό ανεπάρκειας αλλά και διαφθοράς των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου τομέα». Και το φαύλο αυτό κράτος και πολιτικό σύστημα που συμμετείχε σε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, «σήμερα θριαμβολογεί διότι έπραξε το αυτονόητο». Θεός φυλάξοι.
 «Μιλάμε όλοι για την ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο. Είναι λοιπόν καιρός να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό το «δημόσιο». Το δημόσιο είμαστε όλοι εμείς, και πάνω απ’ όλα, όλοι οι Έλληνες που με την εργασία και την υπεύθυνη στάση τους στήριζαν και στηρίζουν την Ελλάδα. Στην δύσκολη αυτή μάχη απέναντι σε λάθος, αντιλήψεις και πρακτικές πολλών δεκαετιών τίποτε δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Ο υποφαινόμενος και μια ομάδα ευυπολήπτων, ευθαρσών, ηθικών, τιμίων και ανιδιοτελών στηρίζουν τους πολίτες που προτάσσουν την προσπάθεια ενάντια στην άρνηση και τη διαμαρτυρία και επιθυμούν να τα καταφέρουν στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις. Πάγια θέση μας είναι ότι δίχως ένα μικρό, πολιτικά ανεξάρτητο, καλά οργανωμένο και αδιάφθορο κράτος, η χώρα είναι αδύνατο να πάει μπροστά». 
Τα αυτά ισχύουν και για τις Περιφέρειες, τους Νομούς και τους Δήμους. Στις εκλογές, Βουλευτικές, Νομαρχιακές και Δημοτικές θα υποδείξουμε και θα στηρίξουμε πρόσωπα που θα παρέχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για να τους εμπιστευθεί κανείς για πρόοδο και προκοπή της Καστοριάς και όλων των Καστοριανών χωρίς διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: