Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ



Αρκετές πρέπει να είναι οι αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα που θα έχουν ως στόχο την διαφάνεια των πολιτικών υπό την ευρείαν του όρου έννοιαν και πολλών άλλων Ελλήνων που θα στοχεύουν στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Μεταξύ άλλων αναφέρω την ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα.
Αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για την ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης μαύρου χρήματος. Θα καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα, όπως και η αποζημίωση για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής. Να υπάρξει πλαφόν στο συνολικό ποσό που λαμβάνουν από συνταξιοδοτικά Ταμεία οι βουλευτές.
Για τους νεοεισερχόμενους βουλευτές να θεσπισθεί κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και συνταξιοδότηση μόνο από τον ασφαλιστικό τους φορέα, και εφ’ όσον θα θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Να επανεξετάζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση των κομμάτων, να μειωθούν οι επιχορηγήσεις και να ελέγχονται τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.
Τέλος, να περιορισθεί δραστικά ο αριθμός των Ειδικών Συμβούλων και συνεργατών των Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: