Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ, ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Δεκατέσσερις έως και 20 ειδικοί σύμβουλοι υπηρέτησαν στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, με το συνολικό κόστος μισθοδοσίας τους να φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό γνωστοποίησε η ΓΓ της Κυβέρνησης, σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του Συ.Ριζ.Α.,       κ. κ. Στ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου.
Η ΓΓ της Κυβέρνησης, διευκρινίζει πως οι ειδικοί σύμβουλοι που υπηρέτησαν στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού με διορισμό ή απόσπαση ήταν τρείς τον Οκτώβριο του 2009, ενώ τον Νοέμβριο ο αριθμός τους ανέβηκε στους εννέα και τον επόμενο μήνα έφθασαν στους 14. Από τον Φεβρουάριο του 2010, ο αριθμός των συμβούλων ανεβαίνει στους 17 για να φθάσει τους 20 τον Ιούνιο-Ιούλιο του ίδιου έτους.
Όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση, το έτος 2009 οι ειδικοί σύμβουλοι στοίχισαν στο Δημόσιο 62.649 ευρώ, ενώ το έτος 2010 η μισθοδοσία τους ανήλθε στα 505.533 ευρώ και το 2011 τα 429.657 ευρώ. Οι δύο βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για τον ακριβή αριθμό των συμβούλων, τον προσδιορισμό του τομέα στον οποίο πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και την συνολική αμοιβή τους.
Διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, του χρήματος του Έλληνα φορολογούμενου χωρίς μέτρο για εξυπηρέτηση ημετέρων προσώπων με ανάλογα ανταλλάγματα. Εσείς και οι όμοιοί σας των δύο κομμάτων εξουσίας, οι παρακοιμώμενοι και παρατρεχάμενοί σας και ο περίγυρός σας συγγενικός και πολιτικός έφαγε τα χρήματα. Δεν τα φάγαμε μαζί.
Με την ευκαιρία, συνιστώ στους δύο τοπικούς βουλευτές κ. Μαρία Αντωνίου και Ευάγγελο Διαμαντόπουλο να καταθέσουν αμέσως ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός τι στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ποία χρηματικά ποσά που εισέπρατταν από την εκλογή του ως βουλευτού Καστοριάς οι άνθρωποι του πολιτικού του γραφείου και οι συνοδοί αστυνομικοί, δηλαδή υπερωρίες, έξοδα παράστασης, εκτός έδρας κλπ. Έχουν υποχρέωση έναντι του λαού της Ελλάδος να το πράξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: