Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ



Είναι πολύ κρίσιμο για το μέλλον του τόπου να μην κατρακυλήσει στη βία, στο χάος και στον εμφύλιο τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση: οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, όλοι δίνουν μια μάχη επιβίωσης μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Η χώρα πρέπει όμως να μείνει όρθια. Η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να είναι σκληρή και οι κοινωνικές αντιδράσεις δικαιολογημένες μαζικές και δυναμικές.
Πρέπει όμως να υπάρχουν όρια. Καμία πολιτική συνδικαλιστική ή άλλη δύναμη δεν δικαιούται να ενθαρρύνει ή να καλύπτει τη χρήση βίας και να ωθεί τους πολίτες σε παράνομες και καταστροφικές συμπεριφορές. Ό,τι και να συμβεί αυτό το φθινόπωρο δεν πρέπει να καεί και να πεθάνει οριστικά η Αθήνα, δεν πρέπει να χυθεί αίμα, δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει η χώρα ζούγκλα.
Την ευθύνη για την τήρηση των νόμων και της τάξης την έχουν το κράτος και η κυβέρνηση. Ευθύνη όμως για ν’ αποτραπούν ακρότητες, εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες έχουμε όλοι: οι πολίτες, οι πολιτικοί ηγέτες και βεβαίως τα μέσα ενημέρωσης που συχνά βλέπουν την αγανάκτηση ως εμπόρευμα προς διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: