Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ



Η έλλειψη τόλμης, η αναποφασιστικότητα, η παλαιοκομματική νοοτροπία, η κομματοκρατία, το υποτιθέμενο πολιτικό κόστος κλπ, εμποδίζουν τους κυβερνώντες να προχωρήσουν σε διαρθρωτικά μέτρα και αποκατάσταση του κράτους δικαίου.
Ενώπιον των μεγάλων συμφερόντων και της οικονομικής εξάρτησης από ντόπια πολιτικά συμφέροντα, από Μ.Μ.Ε. και άλλα υποχωρούν και αδρανοποιούνται, απογοητεύοντας τους συνεπείς και εχέφρονες πολίτες γιατί συντηρούν τους μηχανισμούς τους οποίους αυτή η τακτική οδήγησε στη διαφθορά και στη διάλυση.
Ελπίζαμε ότι η σημερινή κυβέρνηση των τριών κομμάτων θα είχε, ενόψει και των εκτάκτων περιστάσεων, περισσότερο σθένος και τόλμη και θα έσπαζε με το μαχαίρι το κόκκαλο του διεφθαρμένου δημόσιου και ιδιωτικού σώματος της οικονομίας. Μάταιη ελπίδα. Όλοι, πλην ελαχίστων, ακολουθούν τα χνάρια και τη νοοτροπία των προκατόχων τους και γι’ αυτό οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν.
Πολλοί Υπουργοί εξακολουθούν να χαϊδεύουν τις συντεχνίες, όπως π.χ. ο υπουργός Παιδείας που τροποποίησε τον νέο και μη εφαρμοσθέντα νόμο για την ανωτάτη εκπαίδευση, παραδιδόμενος στη συντεχνία των πρυτάνεων και των φοιτητοπατέρων, ενώ άλλοι νοσταλγούν ακόμη την εποχή που οι κυβερνήσεις δανείζονταν σαν τρελές για να ικανοποιούν συνδικαλιστές και άρπαγες ψηφοφόρους.
Έτσι όμως δεν γίνεται τίποτα: το κράτος εξακολουθεί να είναι διαλυμένο, διεφθαρμένο, αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό κλπ και οι πολίτες νοιώθουν γύρω τους την παρακμή, τη διαφθορά και την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού. Οφείλει, επομένως, ο πρωθυπουργός να λάβει ορισμένα μέτρα, τα οποία θα αποδείξουν ότι το κράτος υπάρχει και λειτουργεί και θα δώσουν στους πολίτες – κυρίως τους ενεργούς – τη βεβαιότητα ότι ξεκινάμε για κάτι νέο και σωτήριο για την πατρίδα και ότι υπάρχει θέληση για το καλύτερο και ελπίδα για όλο τον λαό.
Μεταξύ των μέτρων που μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως και να αποδώσουν στο κράτος υλικά οφέλη και στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας, πίστη για ένα καλύτερο μέλλον και εμπιστοσύνη στους κρατικούς μηχανισμούς, είναι τα κάτωθι:
·                Πάταξη της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής ιδιοκτητών ακινήτων και του λαθρεμπορίου, ώστε να αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη προς τα γνωστά φορολογικά υποζύγια – μισθωτοί, συνταξιούχοι – που σηκώνουν μόνοι ουσιαστικά τα κρατικά έσοδα.
·                Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να βγάλει στους δρόμους όλη τη δύναμή της, να αποδείξει ότι είναι ένοπλο σώμα, να επιβάλλει την τάξη και να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα. Να τελειώνουμε με τη φρούρηση τάχα στόχων τρομοκρατών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, «αστέρων» της τηλεόρασης, ποδοσφαιρικών αγώνων και μεγαλομανών ατόμων, που κατάντησαν τους αστυνομικούς υπηρέτες και οδηγούς αυτοκινήτων. Η ΕΛΑΣ να απαλλαγεί από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις τρίτων και η δύναμή της των 54.000 ατόμων να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, κινούμενη ημέρα και νύχτα στις πόλεις και στα χωριά, φέροντας βαρύ οπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: