Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ; ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ



Καλείται ο εξουθενωμένος από τα άδικα και ανάλγητα φορομπηχτικά μέτρα, από την υπερβολική λιτότητα ταλαίπωρος Ελληνικός λαός να αποπληρώσει με εξοντωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων, με ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους, τα εξωφρενικά, ιλιγγιώδη χρέη που του φόρτωσαν κυβερνήσεις φαυλότητας και διαφθοράς, η ασύδοτη κομματοκρατία για χάρη του πελατειακού της συστήματος.
Σε κανένα από τα «Μνημόνια» δεν απαίτησαν οι Γερμανοί να λειτουργήσει και στην κομματοκρατούμενη Ελλάδα καθαρτική Νυρεμβέργη: Να δημευθούν περιουσίες Πρωθυπουργών και Υπουργών που έβαλαν εν ψυχρώ τις υπογραφές τους για να συναφθούν εγκληματικά, υπέρογκα δάνεια, με απολύτως σίγουρη την αδυναμία αποπληρωμής τους. Περιουσίες όσων απροκάλυπτα και προκλητικά επωφελήθηκαν από το δαψιλώς διαχεόμενο κομματικό χρήμα: «επαγγελματικών στελεχών» των κομμάτων, αναρίθμητων χρυσοπληρωμένων υπουργικών «συμβούλων», προέδρων σε εταιρείες και οργανισμούς του Δημοσίου, κομματικών μεγαλοεργολάβων και προμηθευτών του Δημοσίου, πασίγνωστων φοροφυγάδων όπως τα περισσότερα εμπορικά τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.
Γιατί επί τόσα χρόνια οι δανειστές μας οι Γερμανοί δέχονταν να δανείζουν μία χώρα με καταφανή αδυναμία αποπληρωμής των χρεών της; Γιατί ανέχονταν να συνυπογράφουν δανειακές συμβάσεις με πρόσωπα της ελλαδικής πολιτικής σκηνής, πρωθυπουργούς και υπουργούς, ελάχιστης ή μηδενικής αξιοπιστίας, κάποτε και με δείκτη νοημοσύνης ολοφάνερα μειονεκτικό;
Είναι αδιανόητο να μην είχαν πληροφόρηση. Δεν μπορεί να αγνοούσε το Γραφείο Τύπου της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα τη φράση – επωδό που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα πανελληνίως: «στους ελλαδίτες επαγγελματίες της πολιτικής δεν μπορείς να εμπιστευθείς ούτε τη διαχείριση περιπτέρου» (– εύστοχο φραστικό εύρημα του Χαρίδημου Τσούκα στην «Κ»). Με ποια λογική συνέχιζαν οι γερμανικές κυβερνήσεις να δανείζουν απλόχερα ελλαδίτες πολιτικούς τέτοιας εκκωφαντικής ανυποληψίας;
                               (ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 2/9/2012)

Τα δάνεια, που σήμερα τα προβάλλει η Γερμανία σαν «ανειλημμένες υποχρεώσεις της Ελλάδας» και απαιτεί να εξοφληθούν με τίμημα την λιμοκτονία της πλειονότητας του πληθυσμού, ήταν καλοστημένες συμπαιγνίες συμφερόντων.
Την ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας την έχουν αποκλειστικά οι φαύλες και διεφθαρμένες κομματικές ηγεσίες του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ένοχες για τα φοβερά κοινωνικά εγκλήματα.                                               (ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ένθ. ανωτέρω).

Δεν υπάρχουν σχόλια: