Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



Σε μια σειρά από άρθρα μου σχετικά με τα Μ.Μ.Ε., έγραψα ότι το Σύνταγμα ορίζει πως τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης. Επίσης επιτάσσει την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Δυστυχώς στην Καστοριά και σε ορισμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Κοζάνης, είτε είναι είδος εν ανεπαρκεία, είτε δεν τηρούνται οι διατάξεις αυτές τελείως. Κατά κανόνα οι αρμόδιοι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ είναι αδίστακτοι και μανιώδεις κυνηγοί εντυπώσεων, με μόνο σκοπό την αύξηση της ακροαματικότητας και της τηλεθέασης, έστω και αν παραβιάζονται βάναυσα οι συνταγματικές αυτές επιταγές.
Ο εκχυδαϊσμός της ελληνικής γλώσσας και η ψυχοφθόρος εισαγωγή των ελληνοπαίδων στις συνήθειες, τα ήθη και το λεξιλόγιο των αγραμμάτων και αντικοινωνικών τύπων είναι το αποτέλεσμα της ασυδοσίας, που επικρατεί στα μέσα αυτά. Οι ιστορικές εκπομπές σπανίζουν και αν ποτέ αναφέρονται, ποτέ δεν είναι αληθινές και αντικειμενικές. Αποσιωπάται η φιλοπατρία και το πνεύμα αυτοθυσίας αυτών, που έσπευσαν στο προσκλητήριο της πατρίδας. Ήδη η χώρα μας έχει εισέλθει στη χειρότερη οικονομική κρίση του εθνικού της βίου, συνεπεία ολέθριων αποφάσεων εκείνων που θυσίασαν τα αληθινά συμφέροντα των Ελλήνων για να πετύχουν την μόνιμη πολιτική επικράτησή τους.
Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Καστοριάς, αντί να ενημερώνουν το Λαό για τα αντικειμενικά αίτια της κρίσης και να συνεγείρουν τους νέους για την εξάλειψη αυτών και την αξιοποίηση των πηγών πλούτου της χώρας μας, γίνονται όργανα της προπαγάνδας και πανικοβάλλουν το Λαό με ποικίλους τρόπους. Ιδιαιτέρως απελπίζουν τους νέους, παροτρύνοντάς τους έμμεσα να αναζητήσουν εργασία σε ξένες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: