Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ
Τίποτε δεν δημιουργείται, αν δεν σκεφτεί και δεν σταθμίσει κανείς τα προβλήματα του μέλλοντος. Η Ελλάδα μας, μικρή χώρα, με πληγές εμφυλίου πολέμου, είχε την ατυχία να κυβερνηθεί μετά το 1981 από πολιτικούς που δεν σκέφτηκαν ποτέ τα προβλήματα του μέλλοντος, αλλά αρκέστηκαν σ’ αυτά της διατήρησης της πολιτικής τους δύναμης και της νομής της εξουσίας δια ίδιον όφελος και όχι της χώρας. Κάκιστοι, ιδιοτελείς, ανώριμοι και παλαιοκομματικοί διαχειριστές της εξουσίας, οδήγησαν την χώρα μας στην καταστροφή και στα σημερινά αδιέξοδα.
Ήδη η κυβέρνηση των τριών κομμάτων αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τα συσσωρευθέντα προβλήματα δεκαετιών και με μέτρα επώδυνα και άνισα για την πλειονότητα των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας και εισηγήσεις ανθρώπων που ήταν στο προσκήνιο της οικονομίας όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά ενέχονται για την υπερχρέωση της Ελλάδας.
Στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει τα 11,5 δις ευρώ, σύμφωνα με την συμφωνία της με τους δανειστές μας, αντί να καταργήσει άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες, να περιορίσει τις σπατάλες και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και να περιορίσει το περιττό προσωπικό των ΔΕΚΟ, καταφεύγει και πάλι στην εύκολη, ανελέητη και απάνθρωπη λύση της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, καταδικάζοντας τους ανθρώπους στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Πρέπει να υπάρχει μεγάλη διάσταση με την λογική, για να πιστεύει κανείς ότι είναι δυνατόν με τα μέτρα αυτά να αντιμετωπισθούν οι φόροι που επιβάλλονται, στις ευπαθείς ομάδες, υπαλλήλους, συνταξιούχους, ένστολους κλπ, οι έκτακτες εισφορές, το λάφκα, το χαράτσι Βενιζέλου και να απομείνει ποσό για να ζήσουν αυτές οι κατηγορίες των Ελλήνων. Αλλά κανένα μέτρο δεν μπορεί να επιτύχει στην οικονομία όταν δεν στηρίζεται από τον λαό και μόνο στον λαό. Η αγανάκτηση και η απελπισία των πολιτών έχει εξαντλήσει τα όρια τους και υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής σύγκρουσης.
Ο κ. Πρωθυπουργός επικρίνοντας την οικονομική πολιτική του Γεωργίου Παπανδρέου, έλεγε, ότι εφαρμόζει λάθος συνταγή, που οδηγεί στην ύφεση. Το αυτό παραδέχτηκαν και πολλοί παράγοντες της Ευρωζώνης. Πώς τώρα ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει και δη καθ’ υπερβολή την αυτή εσφαλμένη συνταγή σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, χωρίς να σκέπτεται τι μέλλει γενέσθαι; Το ότι πιέζεται από τους Τροϊκανούς δεν είναι δικαιολογία. Οι ηγέτες φαίνονται όταν σέβονται τις απόψεις τους και τους πολίτες έστω και αν πιέζονται από ξένους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: