Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ – ΘΕΣΜΟΙ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Καμιά ιδεολογία από μόνη της δεν είναι ικανή να φέρει ασφάλεια, προστασία, πρόοδο και ευημερία σε οποιαδήποτε κοινωνία. Μόνο οι θεσμοί, δηλαδή οι θεμελιώδεις κανόνες (Σύνταγμα, νόμοι, οργανισμοί της πολιτειακής οργάνωσης), διασφαλίζουν την δημοκρατία, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ομαλή λειτουργία του κράτους, την πρόοδο και την προκοπή. Αυτούς τους θεσμούς που επί δεκαετίες θρασύτατα διαλύσαμε, ανόητα τσαλαπατήσαμε, αυτάρεσκα χλευάσαμε, πρέπει να αρχίσουμε να ξαναφτιάχνουμε με τη βοήθεια των υγιών δυνάμεων της χώρας.
Ακόμα και οι καλύτερες οικονομικές θεωρίες δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, αν απουσιάζουν οι θεσμοί. Η ελευθερία κάνει τους λαούς πλούσιους και η ελευθερία προϋποθέτει θεσμούς (και όχι την αυθαιρεσία του κάθε διαμαρτυρόμενου). Βασικοί θεσμοί βεβαίως είναι η ασφάλεια, η προστασία της περιουσίας, της ελεύθερης έκφρασης, η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, η προστασία του επενδυτή και πολλά άλλα, που σήμερα οι προοδευτικοί βρικόλακες, για να συνεχίζουν να πίνουν το αίμα του λαού, θεωρούν… νεοφιλελευθερισμό.
Ας βάλουμε ως υπέρτατο στόχο μας να γίνουμε δυναμικά ανατρεπτικοί και δημιουργικά «καταστροφικοί». Να κατεδαφίσουμε την σε προχωρημένη σήψη ευρισκόμενη, κρατική μηχανή, την απίστευτη γραφειοκρατία και τόσα άλλα, απόλυτα γνωστά πλέον, και να αρχίσουμε να χτίζουμε τους θεσμούς που θα μας επιτρέψουν να φτιάξουμε επιτέλους ένα κράτος, που θα στηρίζει τη δημιουργία, δεν θα περικόπτει μισθούς και συντάξεις, θα προστατεύει τον αδύναμο πολίτη και θα επιτρέπει στους νέους μας να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους, την φιλοδοξία τους, την μοναδικότητά τους. Κύριος αντίπαλος σε όλα αυτά είναι η τηλεόραση, που προβάλει λάθος πρότυπα. Απαιτείται λοιπόν απεξάρτηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: