Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ



Οι πιο πάνω και άλλοι οδήγησαν την Ελλάδα στην υπερχρέωση ενσυνειδήτως, για να διατηρήσουν την εξουσία. Τις συνέπειες όμως δεν τις υφίστανται εκείνοι που τον ψήφισαν αλλά και εκείνοι που είχαν αντιληφθεί το ρόλο τους και τους καταψήφιζαν. Ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε μεν να περιορίσει το δανεισμό με μέτρα ήπιας προσαρμογής, και υποσχέθηκε επανίδρυση του Κράτους, την οποία δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπάτησε το Λαό, πως θα του δώσει αυξήσεις ίσες με τον πληθωρισμό, και τον εξουθένωσε με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την υπερφορολόγηση. Ακίνητα των οποίων η αγοραία αξία υποτιμήθηκε κατά 40%, κατά τις εκτιμήσεις εγκύρων οίκων, έχουν σήμερα αντικειμενική αξία για τη φορολόγησή τους 200% πάνω από την αγοραία. Και ο φιλόδοξος και άτολμος κ. Σαμαράς, που υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων για την ελάφρυνση των πολιτών, αναβάλλει αυτή για ευθετότερο χρόνο και καταλήγει στην εύκολη λύση των περικοπών μισθών και συντάξεων μέχρις εξουθενώσεως των δικαιούχων.
Οι συνταξιούχοι και οι χειμαζόμενοι οικονομικά Έλληνες πλέον διερωτώνται, αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν, αλλά αν θα δυνηθούν να πληρώσουν τους φόρους, που τους επιβάλλουν και τις δαπάνες ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ. Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση των τριών, ενώ αποφάσισε την αφαίμαξη των συνταξιούχων, διόρισε στέλεχος του ΠαΣοΚ στην Τράπεζα της Ελλάδος, με προκλητικά υψηλό μισθό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: