Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κ Υ Ρ Ι Ο Α Ρ Θ Ρ Ο Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ



Σε μια σειρά από άρθρα μου εκφράζω ευθαρσώς την γνώμη μου γραπτά ότι η χρεοκοπία δεν είναι μόνον οικονομική, είναι και κοινωνική. Έχει προηγηθεί η πολιτική και η ηθική χρεοκοπία. Δηλαδή η αποσάθρωση των θεμελίων. Σ’ αυτόν τον σωρό των ερειπίων, δεν μπορούμε να χτίσουμε τίποτε στο μέλλον. Ακόμη και δανεικά από τις αγορές της Ασίας αν πάρουμε. Ακόμη κι αν ξεπουλήσουμε δημόσιες γαίες, ακίνητα, επιχειρήσεις, μνημεία. Πάλι σαθρό θα είναι το οικοδόμημα. Άρα τι συμβαίνει; Σάπισαν μήπως και οι άνθρωποι; Ας ερευνήσουμε λοιπόν το φαινόμενο.
Ακράδαντα πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές, κοινωνικές και οι πνευματικές δυνάμεις στον ευρύτερο Ελληνισμό: ότι υπάρχουν αποθέματα ζωτικότητας στο ανθρώπινο δυναμικό εντός του ελληνικού χώρου γι’ αυτόν τον ιστορικό μετασχηματισμό. Που τον επιχειρούν ολίγιστες μεν, αλλά όχι ευκαταφρόνητες προσωπικότητες, που δεν μπορούν να επιπλεύσουν γιατί οι φελλοί, οι τυχοδιώκτες, οι λαϊκιστές και ένας εσμός αχυρανθρώπων, που όμως δεν μπορούν να μεταγγίσουν και να μεταδώσουν την ζωτικότητα που χρειάζεται το αποκαμωμένο κορμί του Έθνους, γιατί τα κατεστημένα θέλουν άτομα άβουλα για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Τις πταίει; Έτσι θα αφήσουμε αδιάφοροι και ανίκανοι να εμποδίσουμε την χώρα να πορεύεται προς την καταστροφή;
Και με την ευκαιρία, θα αφήσουμε και στις προσεχείς Βουλευτικές, Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές να αναδειχθούν στην Καστοριά οι παλαιοκομματικοί, οι σκάρτοι, οι ανίκανοι, οι λαϊκιστές, η σαβούρα, η κλεπτοκρατία; Είδομεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: