Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ



«Τρόικα» είναι η Τριανδρία σιωπηλών και συνοφρυωμένων κυρίων που συγκεντρώνει σήμερα την αγανάκτηση και την οργή της πλειονότητας των πολιτών για την συντελεσθείσα καταστροφή της πατρίδας από τα εγκληματικά λάθη, συνειδητά ή όχι του πολιτικού κατεστημένου των δύο κομμάτων της εξουσίας.
Οι Έλληνες βλέπουν να μπαινοβγαίνουν στη χώρα μας, τρεις συνοφρυωμένοι κύριοι (η τρόικα) και υπαγορεύουν στην κυβέρνηση που εμείς επιλέξαμε, λεπτομερέστατους όρους για την αχαλίνωτη ελευθερία των ιδιωτικών συμφερόντων. Διότι τώρα αυτοί οι τρεις κύριοι έχουν εξουσία υπέρτερη των εξουσιών της κυβέρνησης.
Εξηγούμεθα: Έχουν τέτοια εξουσία επάνω μας γιατί εκπροσωπούν τους δανειστές μας που δεν επιλέξαμε εμείς. Τους επέλεξε ερήμην μας η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της συντροφιάς του κ. Γ. Παπανδρέου, μόλις ανέλαβε την εξουσία. Διότι, τότε μόνον διαπίστωσε ότι σε ελάχιστους μήνες, θα έπρεπε να κηρύξει «στάση πληρωμών», την πτώχευση και καταστροφή της χώρας. Βέβαια, μόνον ασυνειδησία ή ηλιθιότητα δικαιολογούσαν την ως τότε άγνοια της πραγματικότητας. Αλλά συνέβη το εξωφρενικό και απίστευτο. Η «τρόικα», αυτοί οι τρεις κύριοι, που μπαινοβγαίνουν σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια και ενοχλούν με την εμμονή τους για περικοπή μισθών και συντάξεων και για άλλα σκληρά και επώδυνα μέτρα εισπράττουν την κατάρα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: